Υ-πέ-ρο-χα!!!
Υλικά
1 1/2 κούπας αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αβγό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ νερό
για το πασπάλισμα
τριμμένη παρμεζάνα
πάπρικα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά,για λίγο,μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε για 30 λεπτά με 1 ώρα στο ψυγείο.
Ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο.
Αφαιρούμε το πάνω χαρτί και μεταφέρουμε το ανοιγμένο φύλλο,
με το κάτω χαρτί,όπως είναι,σε ταψί.
Κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια 2χ6 εκατοστά,με κοφτερό μαχαίρι.
Αλείφουμε την επιφάνεια με γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο) και πασπαλίζουμε
με παρμεζάνα και πάπρικα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 175 βαθμούς,μέχρι να
ροδίσουν καλά(περίπου 20-35 λεπτά).
Για να είναι όμορφα όταν ψηθούν,διορθώνουμε τις άκρες της ζύμης
πριν κόψουμε σε κομμάτια.10 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος,
βγάζουμε το ταψάκι και ξανακόβουμε στα σημεία που είχαμε κόψει τη ζύμη,
για να χωρίσουν εύκολα τα μπισκότα μας.
Υλικά
1 1/2 κούπας αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αβγό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ νερό
για το πασπάλισμα
τριμμένη παρμεζάνα
πάπρικα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά,για λίγο,μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε για 30 λεπτά με 1 ώρα στο ψυγείο.
Ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο.
Αφαιρούμε το πάνω χαρτί και μεταφέρουμε το ανοιγμένο φύλλο,
με το κάτω χαρτί,όπως είναι,σε ταψί.
Κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια 2χ6 εκατοστά,με κοφτερό μαχαίρι.
Αλείφουμε την επιφάνεια με γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο) και πασπαλίζουμε
με παρμεζάνα και πάπρικα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 175 βαθμούς,μέχρι να
ροδίσουν καλά(περίπου 20-35 λεπτά).
Για να είναι όμορφα όταν ψηθούν,διορθώνουμε τις άκρες της ζύμης
πριν κόψουμε σε κομμάτια.10 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος,
βγάζουμε το ταψάκι και ξανακόβουμε στα σημεία που είχαμε κόψει τη ζύμη,
για να χωρίσουν εύκολα τα μπισκότα μας.
αν δε βαλω γαλα εβαπορε και βαλω σκετο γαλα η και τιποτα θα επηρεαστει πολυ η γευση ή και η εμφανιση ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γάλα μπαίνει για να κολλήσει το τυρί.
ΔιαγραφήΑν θες βάλε αβγό ή τίποτα.
Απλά το τυράκι στη 2η περίπτωση μάλλον δεν θα πολυσταθεί!!!
Καλή επιτυχία από μένα,
Α.