Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μπισκοτάκια Παρμεζάνας

Υ-πέ-ρο-χα!!!

SV100649

Υλικά
1 1/2 κούπας αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αβγό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ νερό

για το πασπάλισμα
τριμμένη παρμεζάνα
πάπρικα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά,για λίγο,μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε για 30 λεπτά με 1 ώρα στο ψυγείο.

SV100627

SV100628

Ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο.

SV100629

Αφαιρούμε το πάνω χαρτί και μεταφέρουμε το ανοιγμένο φύλλο,
με το κάτω χαρτί,όπως είναι,σε ταψί.

SV100630

Κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια 2χ6 εκατοστά,με κοφτερό μαχαίρι.
Αλείφουμε την επιφάνεια με γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο) και πασπαλίζουμε
με παρμεζάνα και πάπρικα.

SV100633

SV100634

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 175 βαθμούς,μέχρι να
ροδίσουν καλά(περίπου 20-35 λεπτά).

SV100636

Για να είναι όμορφα όταν ψηθούν,διορθώνουμε τις άκρες της ζύμης
πριν κόψουμε σε κομμάτια.10 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος,
βγάζουμε το ταψάκι και ξανακόβουμε στα σημεία που είχαμε κόψει τη ζύμη,
για να χωρίσουν εύκολα τα μπισκότα μας.

SV100639

2 σχόλια:

  1. αν δε βαλω γαλα εβαπορε και βαλω σκετο γαλα η και τιποτα θα επηρεαστει πολυ η γευση ή και η εμφανιση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γάλα μπαίνει για να κολλήσει το τυρί.
      Αν θες βάλε αβγό ή τίποτα.
      Απλά το τυράκι στη 2η περίπτωση μάλλον δεν θα πολυσταθεί!!!

      Καλή επιτυχία από μένα,
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...