Άκρως καλοκαιρινό ελληνικό φαγητό!!!
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρέ
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
μπόλικο μαϊντανό
1 κ.σ. πελτέ
ελάχιστη ζάχαρη
αλάτι,πιπέρι
τριμμένη γραβιέρα(προτείνω Κρήτης 12μηνης ωρίμανσης)
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές
φέτες.
Τις βάζουμε σε μπολ με μπόλικο αλάτι και τις
αφήνουμε μισή ώρα να σταθούν.
Τις ξεπλένουμε με μπόλικο νερό και τις στύβουμε καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε ελαφρά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις ντομάτες,τα κρεμμύδια,
το σκόρδο και το μαιντανό.
Βγάζουμε τις μισοτηγανισμένες μελιτζάνες σε
μπολ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες,
τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Τα βάζουμε για λίγο στη φωτιά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες,το μαϊντανό,τη ζάχαρη
και τον πελτέ.
Ανακατεύουμε προσεχτικά και πασπαλίζουμε με
τη γραβιέρα.Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί
περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως!
ΣΗΜ:Αντί για γραβιέρα μπορούμε να προσθέσουμε φέτα
στο φαγητό μας που ταιριάζει εξαιρετικά με τη μελιτζάνα!
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρέ
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
μπόλικο μαϊντανό
1 κ.σ. πελτέ
ελάχιστη ζάχαρη
αλάτι,πιπέρι
τριμμένη γραβιέρα(προτείνω Κρήτης 12μηνης ωρίμανσης)
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές
φέτες.
Τις βάζουμε σε μπολ με μπόλικο αλάτι και τις
αφήνουμε μισή ώρα να σταθούν.
Τις ξεπλένουμε με μπόλικο νερό και τις στύβουμε καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε ελαφρά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις ντομάτες,τα κρεμμύδια,
το σκόρδο και το μαιντανό.
Βγάζουμε τις μισοτηγανισμένες μελιτζάνες σε
μπολ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες,
τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Τα βάζουμε για λίγο στη φωτιά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες,το μαϊντανό,τη ζάχαρη
και τον πελτέ.
Ανακατεύουμε προσεχτικά και πασπαλίζουμε με
τη γραβιέρα.Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί
περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως!
ΣΗΜ:Αντί για γραβιέρα μπορούμε να προσθέσουμε φέτα
στο φαγητό μας που ταιριάζει εξαιρετικά με τη μελιτζάνα!
Και τουτο δω το φαγητο το εφτιαξα προχθες,οταν ακομα ειχαμε νηστεια!!!Εννοειτε χωρις τυρια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ηταν οντως ονειρο και ετσι!! Ποσο μαλλον με τυρι μαζι...απαιχτο!!!
Να σαι καλα Αλεξανδρα !!