Ένα εξαιρετικό ζυμαράκι για τα πιο νόστιμα αλμυρά σνακ!!!
Υλικά
4 κούπες αλεύρι
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
1 αβγό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά (9 γρ.)
αβγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για
περίπου 20 λεπτά.
Τη χωρίζουμε σε πέντε κομμάτια και την ανοίγουμε σε κύκλους.
Χωρίζουμε κάθε κύκλο σε 8 τρίγωνα κομμάτια,γεμίζουμε και αραδιάζουμε
σε ταψί.
Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να σταθούν και αλείφουμε με το αβγό
που στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει ελαφρά.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν
στην επιφάνεια.
Γεμίζουμε τα φυλλαράκια με ό,τι γέμιση μας αρέσει:
-φέτα
-κασέρι και αλλαντικά
-ντομάτα,ελιές,ρίγανη,τριμμένη φέτα
-λουκάνικα
ή ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!
Είναι υπέροχα!!!
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Τασούλα.
Υλικά
4 κούπες αλεύρι
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
1 αβγό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά (9 γρ.)
αβγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για
περίπου 20 λεπτά.
Τη χωρίζουμε σε πέντε κομμάτια και την ανοίγουμε σε κύκλους.
Χωρίζουμε κάθε κύκλο σε 8 τρίγωνα κομμάτια,γεμίζουμε και αραδιάζουμε
σε ταψί.
Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να σταθούν και αλείφουμε με το αβγό
που στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει ελαφρά.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν
στην επιφάνεια.
Γεμίζουμε τα φυλλαράκια με ό,τι γέμιση μας αρέσει:
-φέτα
-κασέρι και αλλαντικά
-ντομάτα,ελιές,ρίγανη,τριμμένη φέτα
-λουκάνικα
ή ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!
Είναι υπέροχα!!!
Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Τασούλα.
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να αφήσω ένα μέρος της ζύμης στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να το φτιάξω αργότερα ή την επόμενη μέρα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Ναι, και βέβαια μπορείς να το κάνεις!
ΔιαγραφήΤα έκανα και είναι φανταστικά .....εύκολα και γρήγορα ....ευχαριστούμε .... Μαίρη
ΑπάντησηΔιαγραφήεκπληκτική ζύμη!!! Πεντανόστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστική ζύμη!!!! Την κάνω χρονια τώρα, με ελιές γίνονται τέλειες μπουκιτσες!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστική ζύμη!!!! Την κάνω χρόνια τώρα κ με ελιές γινονται τέλειες μπουκιτσες 👍👍👍
ΑπάντησηΔιαγραφή