Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τούρτα με φράουλες

Όλη η άνοιξη σε ένα φρούτο……

DSCN7246 

Υλικά
8 αβγά
1/2 κούπας κρύο νερό
400 γρ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
200 γρ. αλεύρι
120 γρ. νισεστέ
1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.) 
για την κρέμα
250 γρ. ζάχαρη
4 πρόβεια γιαούρτια των 200 γρ. (αφαιρέστε την πέτσα)
2 φακελάκια ζελατίνη σκόνη
500 γρ. σαντιγί

για το στόλισμα
500 γρ. σαντιγί χτυπημένη

φρέσκες φράουλες κομμένες σε φετάκια


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με το νερό να αφρατέψουν.

DSCN7222

DSCN7223

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά,

DSCN7224

που στο μεταξύ έχουμε ανακατέψει σε άλλο μπολ.

DSCN7221

 DSCN7225      

Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο ταψί 45x30 εκ.ή αν θέλουμε σε
στρόγγυλο με διάμετρο 32 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς περίπου μία ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή
μια οδοντογλυφίδα,όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

DSCN7226

Το βγάζουμε από το φούρνο όταν είναι έτοιμο και αφήνουμε
να σταθεί για λίγο.Αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα
να κρυώσει τελείως.

DSCN7237

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε τη ζάχαρη με τα γιαούρτια σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.

DSCN7227

DSCN7228

Βάζουμε σε 1/2 κούπας νερό τη ζελατίνη να φουσκώσει.

DSCN7230

DSCN7232

Τη μεταφέρουμε σε μπρίκι και τη ζεσταίνουμε να γίνει διάφανη.

DSCN7234

Την προσθέτουμε στο μείγμα με το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

DSCN7235

Χτυπάμε τη σαντιγί μέχρι να πήξει σε άλλο μπολ και την
ανακατεύουμε με την παραπάνω κρέμα.

DSCN7238

Στη συνέχεια χωρίζουμε το παντεσπάνι μας σε 3 πάτους.
Βάζουμε τον πρώτο πάτο σε πιατέλα.

DSCN7239

Απλώνουμε πάνω φράουλες κομμένες σε φετάκια και τις
καλύπτουμε με τη μισή από την κρέμα.

DSCN7240

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο πάτο.
Σκεπάζουμε με το τρίτο κομμάτι από το παντεσπάνι και στολίζουμε
με τη χτυπημένη σαντιγί.

DSCN7241 
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Συνταγές..12

ΣΗΜ:Αν οι φράουλες δεν είναι στην εποχή τους,μπορούμε να φτιάξουμε
την τούρτα και με φρούτα κονσέρβας.

 
DSCN7276

Αν μας αρέσει το παντεσπάνι να είναι ζουμερό,σιροπιάζουμε με σιρόπι
από κομπόστα ή φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με μια κούπα νερό και
μια κούπα ζάχαρη βράζοντας για 5 λεπτά.


DSCN7273

Συνταγή της φίλης μου Σοφίας.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...