Μινιατούρες πάστα
φλώρας!!!
Υλικά
170 γρ. cream cheese
230 γρ. βούτυρο μαλακό
2 κ.σ. ζάχαρη
350 γρ. αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη)
μια πρέζα αλάτι
1 1/2 κούπας μαρμελάδα καλής ποιότητας (προτιμήστε μια πηχτή μαρμελάδα για να μην τρέξει κατά το ψήσιμο)
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα,το βούτυρο,τη ζάχαρη
και το αλάτι.
Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα περίπου 2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά
το αλεύρι,μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα ψιχουλιαστό.
Σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι,μέχρι να
γίνει η ζύμη μας ενιαία.Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε
λίγο ακόμη αλεύρι για να μην κολλάει το ζυμάρι μας στα
χέρια και στο μπολ.
Ανοίγουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια φύλλο πάχους 3 χιλ.
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 6x6 εκ.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης ένα κουταλάκι του
γλυκού μαρμελάδα.
Δεν παραγεμίζουμε τα μπισκότα μας,γιατί η μαρμελάδα
θα τρέξει στο ψήσιμο.
Ενώνουμε 2 από τις απένατι γωνίες καλά για να μην ανοίξουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς,
μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες των μπισκότων περίπου,
15-20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.
Υλικά
170 γρ. cream cheese
230 γρ. βούτυρο μαλακό
2 κ.σ. ζάχαρη
350 γρ. αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη)
μια πρέζα αλάτι
1 1/2 κούπας μαρμελάδα καλής ποιότητας (προτιμήστε μια πηχτή μαρμελάδα για να μην τρέξει κατά το ψήσιμο)
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα,το βούτυρο,τη ζάχαρη
και το αλάτι.
Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα περίπου 2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά
το αλεύρι,μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα ψιχουλιαστό.
Σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι,μέχρι να
γίνει η ζύμη μας ενιαία.Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε
λίγο ακόμη αλεύρι για να μην κολλάει το ζυμάρι μας στα
χέρια και στο μπολ.
Ανοίγουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια φύλλο πάχους 3 χιλ.
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 6x6 εκ.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης ένα κουταλάκι του
γλυκού μαρμελάδα.
Δεν παραγεμίζουμε τα μπισκότα μας,γιατί η μαρμελάδα
θα τρέξει στο ψήσιμο.
Ενώνουμε 2 από τις απένατι γωνίες καλά για να μην ανοίξουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς,
μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες των μπισκότων περίπου,
15-20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.
Νοστιμότατα, πανεύκολα και ευπαρουσίαστα, Ετοιμάζομαι να τα φτιάξω για δεύτερη φορά σε μια βδομάδα
ΑπάντησηΔιαγραφή