Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Χοιρινό πρασοσέλινο

Ένα άκρως χειμωνιάτικο φαγητό!!!
Συνταγές..12

Υλικά
500 γρ. χοιρινό κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς
1 δεματάκι πράσα
μπόλικο σέλινο (φύλλα και ρίζα)
1/2 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το αβγολέμονο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
2 αβγά

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,πλένουμε και κόβουμε τα πράσα μας σε
ροδέλες 2 εκ.Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να
ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε το κρέας.

DSCN3702

Όταν σοταριστεί από όλες τις μεριές,ρίχνουμε μέσα τα πράσα
και το σέλινο,φύλλα και ρίζα.

DSCN3703

DSCN3704

DSCN3705

Αλατοπιπερώνουμε,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και
σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα υλικά μας και να μείνει
το φαγητό με αρκετό ζουμάκι.
Φτιάχνουμε το αβγολέμονο σύμφωνα με τη συνταγή (αλλά
με τις ποσότητες που δίνω εδώ,για να γίνει πιο πηχτή η
σάλτσα μας) και αβγοκόβουμε.

DSCN3706

DSCN3707

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

DSCN3722

3 σχόλια:

  1. Νερό βάζουμε στη συνταγή? Η θα βγάλει το πράσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς,νερό θα βγάλουν τα πράσα,οπότε δεν χρειάζεται να βάλουμε άλλο

      Καλή επιτυχία αν τελικά το δοκιμάσεις.
      Α.

      Διαγραφή
  2. Επιτέλους έφτιαξα αυτό το υπέροχο φαγάκι! Με φρέκσο ψωμάκι και τυράκι ειναι μούρλια!
    Σε ευχαριστώ Αλέκα μου!!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...