Εξαιρετική συνταγή!
Τη δοκίμασα πρόσφατα από τη μητέρα μου και
ενθουσιάστηκα!
Υλικά
1 μέτριο χταπόδι
2 κούπες νερό
ελάχιστο ξίδι
1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ξίδι
½ κ. γ. καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
½ κ. γ. πάπρικα γλυκιά
2 κ. σ. ντοματοπελτέ
1 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις 2 κούπες νερό με το ξίδι και
ζεματίζουμε για λίγο το χταπόδι ώστε να μπορούμε να το κόψουμε
σε κομμάτια.
Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε.
Βάζουμε τα κομμάτια του χταποδιού μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά,
εκτός από τις πατάτες και πάλι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε
το φαγητό για περίπου μία με μιάμιση ώρα,ανάλογα με το χταπόδι,
σε μέτρια φωτιά.
Αν το μάτι της κουζίνας σας είναι από το 1 μέχρι το 3 μαγειρέψτε
το φαγητό στο 2.
Βάζουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλη
μισή ώρα περίπου,μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από την εκπομπή “μπουκιά και συχώριο”
Τη δοκίμασα πρόσφατα από τη μητέρα μου και
ενθουσιάστηκα!
Υλικά
1 μέτριο χταπόδι
2 κούπες νερό
ελάχιστο ξίδι
1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ξίδι
½ κ. γ. καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
½ κ. γ. πάπρικα γλυκιά
2 κ. σ. ντοματοπελτέ
1 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις 2 κούπες νερό με το ξίδι και
ζεματίζουμε για λίγο το χταπόδι ώστε να μπορούμε να το κόψουμε
σε κομμάτια.
Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε.
Βάζουμε τα κομμάτια του χταποδιού μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά,
εκτός από τις πατάτες και πάλι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε
το φαγητό για περίπου μία με μιάμιση ώρα,ανάλογα με το χταπόδι,
σε μέτρια φωτιά.
Αν το μάτι της κουζίνας σας είναι από το 1 μέχρι το 3 μαγειρέψτε
το φαγητό στο 2.
Βάζουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλη
μισή ώρα περίπου,μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από την εκπομπή “μπουκιά και συχώριο”
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου