Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τούρτα φρούτου

Άλλο φρούτο!!!

DSCN6969

Υλικά
για το παντεσπάνι
5 αβγά
1 κούπα αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη
1 baking powder

1 κομπόστα

για το ζελέ
3 κούπες χυμό πορτοκάλι
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ

2 κούπες σαντιγί
αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε μπολ και χτυπάμε
με το μίξερ για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.

DSCN6933

DSCN6937

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 34x26 εκ.και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

DSCN6938

Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

DSCN6944

Στραγγίζουμε το ζουμί της κομπόστας(είναι περίπου 1 1/2
κούπας)και βρέχουμε το πανεσπάνι μας καλά.

DSCN6945

Κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες και τα αφήνουμε πάνω
σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν καλά.

DSCN6942

Τα απλώνουμε όμορφα επάνω στο παντεσπάνι μας σε σειρά.

DSCN6949

Βάζουμε σε κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά την πορτοκαλάδα
να ζεσταθεί.

DSCN6939

Ανακατεύουμε καλά σε μπολάκια τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ
και τη ρίχνουμε μέσα στην πορτοκαλάδα.

DSCN6941

Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει
γυαλιστερό.Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

DSCN6947

Αδειάζουμε με κουτάλι πάνω στα φρούτα να καλυφθούν.

DSCN6950
 
DSCN6952

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να σφίξει το ζελέ.

DSCN6955

Στολίζουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.

Συνταγές..12
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.

DSCN6972

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...