Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Τούρτα προφιτερόλ με ΠΤΙ ΜΠΕΡ

Μάταια θα προσπαθήσετε να της αντισταθείτε!!!

Συνταγές..18

Υλικά
3 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1 κουτί κάστερ πάουντερ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 gr.
4 κ.σ. κακάο σκόνη
2 κούπες ζάχαρη
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
3 1/4 κούπας νερό

1 κούπα γάλα χλιαρό για το βρέξιμο των μπισκότων

για το γαρνίρισμα
2 κούπες σαντιγί χτυπημένη με 1/2 κούπας άχνη
(αν θέλουμε τη σαντιγί μας πιο γλυκιά,προσθέτουμε επιπλέον άχνη ζάχαρη)
τριμμένη κουβερτούρα


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά το 1 1/2 κουτί από
το εβαπορέ,το νερό,τη σοκολάτα,τη ζάχαρη και το κακάο.
Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί καλά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

DSCN6786

Ετοιμάζουμε το γάλα με το οποίο θα βρέξουμε τα ΠΤΙ ΜΠΕΡ.
Το βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί ελαφρά.

DSCN6787

Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο γάλα εβαπορέ με το
κάστερ πάουντερ.

DSCN6788

Το μείγμα πρέπει να είναι λείο.

DSCN6790

Αδειάζουμε μέσα στο ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε
καλά μέχρι να πήξει η κρέμα..

DSCN6791

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κολλάμε στην επιφάνεια της
κρέμας διάφανη μεμβράνη για να μη δημιουργήσει κρούστα.

DSCN6793

Βρέχουμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα στο χλιαρό γάλα και τα
στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού με διαστάσεις 25x30 εκ.

DSCN6794

Απλώνουμε πάνω στα μπισκότα το 1/3 της κρέμας.Επαναλαμβάνουμε
τη διαδικασία άλλες 2 φορές και τελειώνουμε με την κρέμα.

DSCN6796

Στο τέλος θα έχουμε 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμα.

DSCN6797

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και το στολίζουμε με σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.

DSCN6798   

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.   

Συνταγές..2

Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Απολαύστε το!

DSCN6862

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αλεξάνδρα! Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορώ να αντικαταστήσω με κάτι άλλο την κούσταρ πάουντερ?? Δεν μπορώ να τη βρω στα σούπερ μαρκετ του χωριού και η πόλη μου πέφτει λίγο μακριά...:(

    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aννα μου, μπορεις να βάλεις 120 γρ. ανθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ με γεύση βανίλιας στη θέση του καστερ πάουντερ!

      Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσεις τελικά..
      Φιλάκια πολλά,
      Α.

      Διαγραφή
  2. Ωραία συνταγή και εξαιρετικές φωτογραφίες, ωστόσο η λέξη προφιτερολ παραπέμπει σε σουδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αλεξανδρα μου καλημερα,την κρεμα την αφηνεις να κρυωσει η ζεστη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. exw tin idia suntagi alla tin exw grameni ws kormo katsarolas ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...