Απλά
ακαταμάχητες!!!
Υλικά
500 γρ. γαρίδες
4 κ.σ. νερό
για τη σάλτσα
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή ανάλογο κον κασέ
1 κ. σ. ντοματοπελτέ
ελάχιστη ζάχαρη
ελάχιστο ξίδι
1 φύλλο δάφνης
1-2 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες (αν θέλουμε βάζουμε και λίγη καυτερή)
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι (με μέτρο,γιατί έχουμε τα τυριά)
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
σκεπάζουμε με φέτα ή κίτρινα τυριά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες.
Τις βράζουμε τόσο όσο να αλλάξουν το χρώμα τους και να γίνουν ροζ.
Τις στραγγίζουμε και τις βγάζουμε σε πιατέλα.Περνάμε το ζουμί
από λεπτή σίτα και το κρατάμε για τη σάλτσα
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το ζουμί που κρατήσαμε
(δε βάζουμε τις γαρίδες).Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να μισοπιεί
τα υγρά της.
Βάζουμε σε ταψάκι τις γαρίδες και τις σκεπάζουμε με τη σάλτσα.
Απλώνουμε το τυρί που θέλουμε,φέτα ή κίτρινο (και τα δυο
ταιριάζουν πολύ με αυτό το φαγητό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά μας.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
ΣΗΜ:Η συνταγή γίνεται νηστίσιμη αν παραλείψουμε τα τυριά ή τα αντικαταστήσουμε
με φυτικά!
Υλικά
500 γρ. γαρίδες
4 κ.σ. νερό
για τη σάλτσα
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή ανάλογο κον κασέ
1 κ. σ. ντοματοπελτέ
ελάχιστη ζάχαρη
ελάχιστο ξίδι
1 φύλλο δάφνης
1-2 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες (αν θέλουμε βάζουμε και λίγη καυτερή)
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι (με μέτρο,γιατί έχουμε τα τυριά)
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
σκεπάζουμε με φέτα ή κίτρινα τυριά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες.
Τις βράζουμε τόσο όσο να αλλάξουν το χρώμα τους και να γίνουν ροζ.
Τις στραγγίζουμε και τις βγάζουμε σε πιατέλα.Περνάμε το ζουμί
από λεπτή σίτα και το κρατάμε για τη σάλτσα
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το ζουμί που κρατήσαμε
(δε βάζουμε τις γαρίδες).Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να μισοπιεί
τα υγρά της.
Βάζουμε σε ταψάκι τις γαρίδες και τις σκεπάζουμε με τη σάλτσα.
Απλώνουμε το τυρί που θέλουμε,φέτα ή κίτρινο (και τα δυο
ταιριάζουν πολύ με αυτό το φαγητό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά μας.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
ΣΗΜ:Η συνταγή γίνεται νηστίσιμη αν παραλείψουμε τα τυριά ή τα αντικαταστήσουμε
με φυτικά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου