Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Χοιρινό με λάχανο

Γεύσεις θαλπωρής!!!

DSC_0048 

Υλικά
1.200 γρ. χοιρινό σπάλα σε κομμάτια
1.400 γρ. λάχανο άσπρο πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ.πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
αλάτι - πιπέρι κόκκινο γλυκό
μπούκοβο (προαιρετικά,αλλά του πάει πολύ)  

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μέχρι
να πάρουν χρώμα.

DSC_0044

Προσθέτουμε τα κομμάτια του λάχανου και τον πελτέ της ντομάτας διαλυμένο
με το χλιαρό νερό.

DSC_0046

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε αν χρησιμοποιήσουμε και το μπούκοβο.

DSC_0047

Μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά,ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να
μείνει με τη σαλτσούλα του.Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κόκκινο γλυκό πιπέρι.
ΣΗΜ:Καλό θα είναι πριν ρίξουμε το λάχανο στην κατσαρόλα να αφαιρέσουμε
όλα τα σκληρά κοτσάνια.

DSC_0051

Συνταγή από τη φίλη μου Βάσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...