Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σοκολατένια καρυδόπιτα

Η αμαρτία έχει όνομα!!!

DSC_0016

Υλικά
για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό

για το κέικ
150 γρ. κουβερτούρα
1/2 κούπας βούτυρο
5 αβγά
1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κούπας γάλα
2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κούπας αλεύρι
2 1/2 κούπες καρυδόψυχα τριμμένη
2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι.
Βάζουμε στη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά μετρώντας από τη στιγμή
που αρχίζει να βράζει το μείγμα.
Κατεβάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

DSC_0002

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
.
DSC_0003

Βάζουμε σε μπολ και χτυπάμε τα αβγά.

DSC_0004

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.

DSC_0005

Προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το κονιάκ ή το ρούμι

DSC_0006


DSC_0007

DSC_0008

και τη λιωμένη σοκολάτα.Χτυπάμε να ενωθούν.

DSC_0009

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 28 εκ.και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω κάτω,
για 40 λεπτά.

DSC_0010

Βγάζουμε το γλυκό απ’το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά,κόβουμε
σε κομμάτια και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

DSC_0012

Περιμένουμε να το τραβήξει όλο και σερβίρουμε.
 
DSC_0041

Σκέτο με σαντιγί ή παγωτό,σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας είναι εξαιρετικό
για κάθε περίπτωση.

DSC_0027

1 σχόλιο:

  1. αν και το σιρόπι ποτέ δεν ρουφήχτηκε και έμοιαζε να είναι μία λίμνη, ήταν πολύ νόστιμη. Αναρωτιέμαι τι πήγε στραβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...