Η αμαρτία έχει όνομα!!!
Υλικά
για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
για το κέικ
150 γρ. κουβερτούρα
1/2 κούπας βούτυρο
5 αβγά
1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κούπας γάλα
2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κούπας αλεύρι
2 1/2 κούπες καρυδόψυχα τριμμένη
2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι.
Βάζουμε στη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά μετρώντας από τη στιγμή
που αρχίζει να βράζει το μείγμα.
Κατεβάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
.
Βάζουμε σε μπολ και χτυπάμε τα αβγά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το κονιάκ ή το ρούμι
και τη λιωμένη σοκολάτα.Χτυπάμε να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 28 εκ.και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω κάτω,
για 40 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό απ’το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά,κόβουμε
σε κομμάτια και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Περιμένουμε να το τραβήξει όλο και σερβίρουμε.
Σκέτο με σαντιγί ή παγωτό,σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας είναι εξαιρετικό
για κάθε περίπτωση.
Υλικά
για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
για το κέικ
150 γρ. κουβερτούρα
1/2 κούπας βούτυρο
5 αβγά
1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κούπας γάλα
2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κούπας αλεύρι
2 1/2 κούπες καρυδόψυχα τριμμένη
2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι.
Βάζουμε στη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά μετρώντας από τη στιγμή
που αρχίζει να βράζει το μείγμα.
Κατεβάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
.
Βάζουμε σε μπολ και χτυπάμε τα αβγά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το κονιάκ ή το ρούμι
και τη λιωμένη σοκολάτα.Χτυπάμε να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 28 εκ.και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω κάτω,
για 40 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό απ’το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά,κόβουμε
σε κομμάτια και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Περιμένουμε να το τραβήξει όλο και σερβίρουμε.
Σκέτο με σαντιγί ή παγωτό,σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας είναι εξαιρετικό
για κάθε περίπτωση.
αν και το σιρόπι ποτέ δεν ρουφήχτηκε και έμοιαζε να είναι μία λίμνη, ήταν πολύ νόστιμη. Αναρωτιέμαι τι πήγε στραβά.
ΑπάντησηΔιαγραφή