Γίνονται αν-“άρπαχτα”!!!
Υλικά
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο
1 κούπα γιαούρτι (αγελαδίτσα)
1/3 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι κοφτό (μετράμε με κουταλάκι των 5 ml)
1 κ.σ. μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή
για τη γέμιση
creem cheese
ένα κρόκο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά σε μπολ το ασπράδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα
υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι μέχρι να
πάρουμε μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και τα ανοίγουμε όπως κάνουμε για
όλα τα τυροπιτάκια.Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκια του γλυκού
γεμάτο κρέμα τυρί και τα κλείνουμε.
Αραδιάζουμε σε ταψί και τα αλείφουμε με κρόκο αβγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς C,
σε προθερμασμένο,φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω,
μέχρι να ροδίσουν.
ΣΗΜ: Με τα παραπάνω υλικά βγαίνουν περίπου 23-25 τυροπιτάκια.
Υλικά
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο
1 κούπα γιαούρτι (αγελαδίτσα)
1/3 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι κοφτό (μετράμε με κουταλάκι των 5 ml)
1 κ.σ. μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή
για τη γέμιση
creem cheese
ένα κρόκο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά σε μπολ το ασπράδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα
υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι μέχρι να
πάρουμε μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και τα ανοίγουμε όπως κάνουμε για
όλα τα τυροπιτάκια.Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκια του γλυκού
γεμάτο κρέμα τυρί και τα κλείνουμε.
Αραδιάζουμε σε ταψί και τα αλείφουμε με κρόκο αβγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς C,
σε προθερμασμένο,φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω,
μέχρι να ροδίσουν.
ΣΗΜ: Με τα παραπάνω υλικά βγαίνουν περίπου 23-25 τυροπιτάκια.
Φαίνονται καταπληκτικά, ειδικά η ζύμη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά, όπως και στις "λουκανικόπιτες της Αλέκας", χρησιμοποιείτε κούπες... που μας μπερδεύουν λίγο εμάς τις "καινούργιες" στη μαγειρική:-) Μήπως μπορείτε να μας πείτε τα ml όσον αφορά το λάδι και τα γραμμάρια όσον αφορά το γυαούρτι; Και το αλεύρι, είναι για όλες τις χρήσεις σε αυτή τη συνταγή;
Και πάλι ευχαριστώ:-)
Καλησπέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΗ κούπα που χρησιμοποιώ για να μετράω ΠΑΝΤΑ και ΟΛΑ τα υλικά μου είναι η γνωστή κούπα μεζούρα με τις υποδιαιρέσεις
της οποίας η χωρητικότητα είναι 250 ml.και την οποία μπορείς να βρεις παντού πλέον.Έτσι δεν χρειάζεται να ζυγίζεις τα υλικά(εκτός εξαιρέσεων).
Αφού,όπως καταλαβαίνω,σου αρέσει πολύ η ενασχόληση με την κουζίνα θα σου πρότεινα να την προμηθευτείς και έτσι πολύ εύκολα θα μπορείς να υλοποιήσεις όλες τις συνταγές ,δικές μου και άλλες.
Για το αλεύρι τώρα,
να ξέρεις ότι όπου δεν διευκρινίζω διαφορετικά είναι για όλες τις χρήσεις!
Λυπάμαι αν δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο...
Ελπίζω να τα ξαναπούμε....
Φιλικά
Αλεξάνδρα
Γεια σου Αλεξάνδρα!
ΔιαγραφήΜεζούρες υπάρχουν πολλές και δεν δείχνουν όλες τις κούπες (η δικιά μου δεν την έχει). Εγώ έως τώρα είχα την εντύπωση πως μια κούπα είναι 240ml και αυτό μου είχε μείνει από το "άλλο" blog.
Σήμερα πχ λέει πως 1 κούπα γάλα = 240ml αλλά 1 κούπα λάδι=220 ml!!!
Τι σόι κούπα είναι αυτή που "μαζεύει" με το λάδι; Μου λες;;; :)
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Γιάννη μου!
Είσαι καλά;
Για να ξέρεις εγώ χρησιμοποιώ αυτήν εδώ την κούπα:
http://www.fantes.com/images/7176-2measuring_cups.jpg
Καλό βράδυ
Αλεξ.