Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πραλίνα φουντουκιού light (τύπου Nutella)

Μαμά πεινάω…
Τι καλύτερο από μια νόστιμη σπιτική πραλίνα!!!


   
Συνταγές..25

Υλικά
45 γρ. φουντούκια
ελάχιστο αλάτι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
25 γρ. κακάο
250 ml. γάλα φρέσκο light
15 ml. ηλιέλαιο(μια κουταλιά της σούπας)
32 γρ. κορν φλάουρ
3-4 βανίλιες

Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια πολύ καλά (για 4-5 λεπτά).
  
  DSCN6091

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε στα φουντούκια ελάχιστο αλάτι.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς για άλλα 5
λεπτά,μέχρι να γίνουν σαν πάστα.

DSCN6092

Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε κατσαρολάκι.

DSCN6093

DSCN5851

Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το μείγμα να πήξει.

DSCN5856

Αδειάζουμε σε καθαρό βάζο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

DSCN5857
 
Βάζουμε την πραλίνα μας στο ψυγείο όπου και μπορεί να διατηρηθεί για έναν
ολόκληρο μήνα.

DSCN5972

Σημ:Οι ποσότητες αυτές δίνουν μία κούπα των 250 ml πραλίνα (ένα κανονικό
βαζάκι μερμελάδας).
Σε καμία περίπτωση η παραπάνω συνταγή δεν είναι Nutella!Είναι όμως ένα πολύ
ωραίο,ελαφρύ spread που μπορεί να την αντικαταστήσει εξαιρετικά!

DSCN5968

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία βγήκε!!
    Βέβαια δεν είχα κορν φλαουρ, και μάλλον έβαλα λίγο παραπάνω αλευράκι,αλλά απο γεύση σούπερ!
    Μπράβο!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...