Ανακατέψτε,ψήστε,ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!
Υλικά
1 κιλό σπάλα κομμένη σε κομμάτια όπως η τηγανιά
4-5 πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια όπως το κρέας
μπόλικο μαϊντανό
μπόλικο άνηθο
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες χωρισμένες
1 κούπα μαγιονέζα
2 γεμάτες κ.σ. μουστάρδα
1/2 κούπας ελαιόλαδο
ελάχιστο νερό
αλάτι
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (π.χ.Carino ή άλλο)
Εκτέλεση
Βάζουμε στο ταψί μας το κρέας με τις πατάτες.Αλατίζουμε και ρίχνουμε
το μείγμα μπαχαρικών που επιλέξαμε.
Ανακατεύουμε με τα χέρια να πάνε παντού τα υλικά.
Προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Αραδιάζουμε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού,να καλύψουν όλο το φαγητό μας.
Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο,τη μουστάρδα,τη μαγιονέζα και ελάχιστο
νερό.Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Περιχύνουμε την επιφάνεια του φαγητού και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να
μαλακώσουν καλά κρέας και πατάτες.
ΣΗΜ:Αν έχει πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού και δεν έχουν
μαλακώσει τα υλικά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε
το ψήσιμο.
Η συνταγή είναι της κ.Ψυχούλη και είναι τροποποιημένη ελαφρά σύμφωνα
με το δικό μου γούστο.
Υλικά
1 κιλό σπάλα κομμένη σε κομμάτια όπως η τηγανιά
4-5 πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια όπως το κρέας
μπόλικο μαϊντανό
μπόλικο άνηθο
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες χωρισμένες
1 κούπα μαγιονέζα
2 γεμάτες κ.σ. μουστάρδα
1/2 κούπας ελαιόλαδο
ελάχιστο νερό
αλάτι
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (π.χ.Carino ή άλλο)
Εκτέλεση
Βάζουμε στο ταψί μας το κρέας με τις πατάτες.Αλατίζουμε και ρίχνουμε
το μείγμα μπαχαρικών που επιλέξαμε.
Ανακατεύουμε με τα χέρια να πάνε παντού τα υλικά.
Προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Αραδιάζουμε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού,να καλύψουν όλο το φαγητό μας.
Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο,τη μουστάρδα,τη μαγιονέζα και ελάχιστο
νερό.Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Περιχύνουμε την επιφάνεια του φαγητού και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να
μαλακώσουν καλά κρέας και πατάτες.
ΣΗΜ:Αν έχει πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού και δεν έχουν
μαλακώσει τα υλικά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε
το ψήσιμο.
Η συνταγή είναι της κ.Ψυχούλη και είναι τροποποιημένη ελαφρά σύμφωνα
με το δικό μου γούστο.
Αλέκα μου, τι φαγητό είναι αυτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο!! Χίλια μπράβο! Θα το φτιάχνω συχνά απο εδώ και πέρα!!
Το έψησα περίπου 1 ώρα, δε χρειάστηκε αλουμινόχαρτο!
Έγινε ΤΕΛΕΙΟ!!
Σε ευχαριστώ!!! =)
αν το γλυκο και το αλμυρο,ειναι αλχημειες γι` αυτη την ιστοσελιδα,
ΑπάντησηΔιαγραφή...κλειδωσαν με την ομορφια της φωτογραφια σου..νασαι καλα...!!
καλη χρονια...!! θανασης.
Τελικά τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή...δεν είναι πράγματα!!!!
ΔιαγραφήΚαλή χρονιά και σ' εσένα φίλε μου!
Α.