Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μελόπιτα σιφνέικη

Ποια να συγκριθεί μαζί της;

DSCN7457

Υλικά
2 1/2 –3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. γάλα
100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας ηλιέλαιο καλής ποιότητας

για τη γέμιση
200 γρ. ανθότυρο
1 κούπα μέλι
3 αβγά
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
2/3 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Βάζουμε σε μπολ το γάλα,το ηλιέλαιο και τη μαργαρίνη.

DSCN7406

Προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη
εύπλαστη και μαλακή.

 DSCN7407

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε
καλά με πιρούνι να ομογενοποιηθούν.


DSCN7408

Σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 32 εκ. ανοίγουμε τη ζύμη
πατώντας τη με το χέρι μας,μέχρι να καλύψει καλά τον πάτο
του ταψιού και λίγο από τα τοιχώματά του.

DSCN7410

Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.

DSCN7411

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα μας.

DSCN7413 

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!

Συνταγές..3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...