Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ρύζι πολύχρωμο

Ένα εντυπωσιακό ρύζι για επίσημο ή
ακόμη και για καθημερινό τραπέζι.

SV104940

Υλικά
5 κούπες νερό
2 κούπες ρύζι για πιλάφι
2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας καλά στραγγισμένο
1/3 κούπας πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
1/3 κούπας κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό να βράσει.

SV104914

Προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και σιγοβράζουμε
μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να γίνει το ρύζι.

SV104915

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε για
3 λεπτά ανακατεύοντας σταθερά όλα τα υπόλοιπα υλικά.

SV104916

SV104919

Προσθέτουμε στα σοταρισμένα υλικά το ρύζι και
ανακατεύουμε να ενωθούν καλά όλα μαζί.

SV104920

SV104921

Φορμάρουμε το ρύζι μας μέσα σε λαδωμένη φόρμα ή σε φόρμα
σιλικόνης και βγάζουμε σε πιατέλα.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει και σερβίρουμε.

SV104933

Συνταγή της κ.Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...