Μια “μαμαδίστικη” συνταγή για υπέροχη Πάστα Φλώρα!!!!
Ποιος μπορεί να πει όχι σ’αυτό το γλυκό;
Υλικά
1 κούπα βούτυρο
1/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας κονιάκ (ή άλλο λικέρ)
3 κούπες αλεύρι(για όλες τις χρήσεις)
1 κροκάδι
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού(περγαμόντο,πορτοκάλι)
μαρμελάδα βερύκοκο(ή ό,τι άλλη γεύση σας αρέσει)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν,και ρίχνουμε
τα υπόλοιπα υλικά (τελευταίο το αλεύρι).
Στο τέλος την ζυμώνουμε με τα χέρια ώσπου να έχουμε
μια ζύμη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια.
Τα 2/3 τα χρησιμοποιούμε για να στρώσουμε την
ταρτιέρα που έχουμε πριν βουτυρώσει ελαφρά και
σηκώνουμε λίγη ζύμη στα πλαϊνά της.
Απλώνουμε την μαρμελάδα πάνω στη ζύμη χωρίς
να φτάνει στις άκρες.Η ποσότητα της μαρμελάδας
εξαρτάται από το πόσο γλυκιά τη θέλουμε,
εγώ συνήθως βάζω μια στρώση όχι ιδιαίτερα παχιά.
Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε ένα φύλλο και
κόβουμε λεπτές λωρίδες για να κάνουμε σχέδια
πάνω από τη μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς
για 30 - 35 λεπτά,μέχρι να ροδίσει.
Την αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε.
Ποιος μπορεί να πει όχι σ’αυτό το γλυκό;
Υλικά
1 κούπα βούτυρο
1/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας κονιάκ (ή άλλο λικέρ)
3 κούπες αλεύρι(για όλες τις χρήσεις)
1 κροκάδι
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού(περγαμόντο,πορτοκάλι)
μαρμελάδα βερύκοκο(ή ό,τι άλλη γεύση σας αρέσει)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν,και ρίχνουμε
τα υπόλοιπα υλικά (τελευταίο το αλεύρι).
Στο τέλος την ζυμώνουμε με τα χέρια ώσπου να έχουμε
μια ζύμη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια.
Τα 2/3 τα χρησιμοποιούμε για να στρώσουμε την
ταρτιέρα που έχουμε πριν βουτυρώσει ελαφρά και
σηκώνουμε λίγη ζύμη στα πλαϊνά της.
Απλώνουμε την μαρμελάδα πάνω στη ζύμη χωρίς
να φτάνει στις άκρες.Η ποσότητα της μαρμελάδας
εξαρτάται από το πόσο γλυκιά τη θέλουμε,
εγώ συνήθως βάζω μια στρώση όχι ιδιαίτερα παχιά.
Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε ένα φύλλο και
κόβουμε λεπτές λωρίδες για να κάνουμε σχέδια
πάνω από τη μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς
για 30 - 35 λεπτά,μέχρι να ροδίσει.
Την αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε.
Δεν μπορώ ν΄αφήσω ασχολίαστη μια συνταγή που μ΄έχει βγάλει ασπροπρόσωπη τόσες και τόσες φόρες.Θα τη χαρακτηρίσω με τρία "ευ" ΕΥ..ΓΕΥΣΤΗ,ΕΥ..ΚΟΛΗ,ΕΥ..ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή1 κουπα βουτυρο ειναι 250 γρ??δηλαδη ενα πακετο??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΔιαγραφήΜια κούπα βούτυρο είναι 225 γρ.
Α.
καλημέρα αλεξάνδρα
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ήθελα να φτιάξω τη πάστα φλώρα αλλά πες μου σε παρακαλώ εάν μπορώ να αντικαταστήσω το βούτυρο με καλαποκέλαιο?
Εφη μου καλησπέρα.
ΔιαγραφήΛυπάμαι αλλά δεν το εχω δοκιμάσει με καλαμποκέλαιο και σίγουρα δεν μπορώ να σου πω ναι ή όχι,όμως δεν βρίσκω το λόγο γιατί να μη γίνεται....
Λυπάμαι που δεν βοήθησα...
Καλό Σ/Κ
Αλεξ.
εξαιρετικη συνταγη ευχαριστουμε την ευδοκια και φυσικα την αλεξανδρα
ΑπάντησηΔιαγραφή