Πολίτικο Σάμαλι με απίθανο άρωμα μαστίχας και
πλούσιο σιρόπι!!!!
Χίλιες και μια νύχτες σε ένα πιάτο!!!!
Υλικά
750 gr.στραγγιστό γιαούρτι
500 gr.ζάχαρη
2 κ.γ. σόδα
1/2 κούπας νερό
1κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
500gr.σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπας ηλιέλαιο
για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
3 κ.γ.χυμό λεμόνι
ξύσμα από ένα λεμόνι
αμυγδαλάκι φιλέ καβουρδισμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε το γιαούρτι 2 ώρες εκτός ψυγείου.
Βάζουμε σε μπολ γιαούρτι και ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στο νερό ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη σόδα,
την προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.
Προσθέτουμε τη μαστίχα και το σιμιγδάλι εναλλάξ με
το ηλιέλαιο ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα ταψί 36-37 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
για 35 λεπτά περίπου,να ροδίσει καλά από πάνω το γλυκό.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 12-13 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,το κόβουμε
πολύ γρήγορα και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι πολύ καλά
και πασπαλίζουμε με το αμυγδαλάκι.
Όταν κρυώσει πολύ καλά σερβίρουμε.
Απολαύστε το προσθέτοντας μια μπάλα παγωτό και απογειωθείτε γευστικά!!!
Η συνταγή είναι της κ.Αθανασίου
πλούσιο σιρόπι!!!!
Χίλιες και μια νύχτες σε ένα πιάτο!!!!
Υλικά
750 gr.στραγγιστό γιαούρτι
500 gr.ζάχαρη
2 κ.γ. σόδα
1/2 κούπας νερό
1κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
500gr.σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπας ηλιέλαιο
για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
3 κ.γ.χυμό λεμόνι
ξύσμα από ένα λεμόνι
αμυγδαλάκι φιλέ καβουρδισμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε το γιαούρτι 2 ώρες εκτός ψυγείου.
Βάζουμε σε μπολ γιαούρτι και ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στο νερό ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη σόδα,
την προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.
Προσθέτουμε τη μαστίχα και το σιμιγδάλι εναλλάξ με
το ηλιέλαιο ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα ταψί 36-37 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
για 35 λεπτά περίπου,να ροδίσει καλά από πάνω το γλυκό.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 12-13 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,το κόβουμε
πολύ γρήγορα και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι πολύ καλά
και πασπαλίζουμε με το αμυγδαλάκι.
Όταν κρυώσει πολύ καλά σερβίρουμε.
Απολαύστε το προσθέτοντας μια μπάλα παγωτό και απογειωθείτε γευστικά!!!
Η συνταγή είναι της κ.Αθανασίου
ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΨΑΧΝΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΑΜΑΛΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΛΕΩ ΝΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΚΑ ΞΕΝΙΑ
Καλό μεσημέρι,Ξένια μου.
ΔιαγραφήΕύχομαι να σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα και να βρεις σ'αυτή τη συνταγή τις γλυκές αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων...
Καλή επιτυχία από μένα,
Αλεξάνδρα
Εξαιρετικό
Διαγραφήνασε παντα καλα αλεξαντρα να μας δινεις ομορφες συνταγιες γειας τα χερακια σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχετε δοκιμάσει με παγωμένο σιρόπι;;
ΑπάντησηΔιαγραφή