Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή


Δε συγκρίνεται!!!
DSC_0018

Υλικά
2 1/2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπας λευκό αμύγδαλο αλεσμένο στο multi
4 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά
ξύσμα από λεμόνι
1/2 κ.γ. σόδα
2 κ.σ. νερό
200 γρ.στραγγιστό γιαούρτι (αγελαδίτσα)
1/2 κούπας γάλα

για το σιρόπι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
2 κ.σ. λεμόνι
2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)


σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα ή παγωτό βανίλια προαιρετικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.Προσθέτουμε και το αλεσμένο
αμύγδαλο.Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0001      

Χτυπάμε σε άλλο μπολ με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

DSC_0002
    
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά,χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη,και το ξύσμα από το λεμόνι.

DSC_0003

Ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στις 2 κουταλιές νερό και αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί 3-4 λεπτά.

DSC_0005

Γυρίζουμε το διακόπτη στη χαμηλότερη ταχύτητα και ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα από το
αλεύρι και το γάλα με το γιαούρτι.

DSC_0006


DSC_0007


DSC_0008

Σταματάμε το μίξερ μόλις ενωθούν τα υλικά.
Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα με διάμετρο 26 εκ.ή ένα ταψάκι 33x23 εκ.  και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Στρώνουμε με σπάτουλα την επιφάνεια με τρόπο ώστε στις άκρες να είναι κάπως πιο ψηλό,
γιατί με το ψήσιμο φουσκώνει περισσότερο στο κέντρο (αυτό ισχύει για όλα τα κέικ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,αντιστάσεις πάνω κάτω, για
περίπου 45 λεπτά.

DSC_0009

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

DSC_0011

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 3 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή
που αρχίζει ο βρασμός).
Αν θέλουμε,αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το κονιάκ.
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό και αφήνουμε να το τραβήξει όλο.

DSC_0012

DSC_0013


DSC_0014

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

DSC_0023

Αν θέλουμε συνοδεύουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα ή παγωτό!!

DSC_0035

ΣΗΜ:Μπορούμε αν θέλουμε να παραλείψουμε το σιρόπιασμα και απλά να
πασπαλίσουμε το κέικ με άχνη,αφού κρυώσει.
Σε αυτή την περίπτωση αντικαθιστούμε στα υλικά του κέικ το αμύγδαλο με αλεύρι.

DSC_0017

2 σχόλια:

  1. Καλο μεσημερι!!
    Μολις την σιροπιασα,και ειναι ΤΕΛΕΙΑ!!
    Κρατιεμαι να μη τη φαω ζεστη!!!
    Αλεκα ,να σαι καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hi is it possible to post the translation of this recipe in English? I know if you posted here, many people would love it and make it. Thanks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...