Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Γλυκά κουλουράκια με κρασί και σουσάμι

Ζαχαρένια μου!!!DSC_0006

Υλικά

1/2 κούπας λευκό κρασί
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπας ηλιέλαιο
1/2 κούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κιλού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

σουσάμι για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά σε μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας
ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη,που ζυμώνοντάς τη θα ξεκολλάει από τα
τοιχώματα του μπολ.

DSC_0002


DSC_0003

Πλάθουμε κορδόνια στο πάχος του δείκτη μας και τα βρέχουμε περνώντας τα με ένα
πινελάκι.

DSC_0004

Ενώνουμε τις 2 άκρες να κλείσουν και τα περνάμε από το σουσάμι.

DSC_0005

Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 15-20 λεπτά.

DSC_0006

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

DSC_0008


Διατηρούνται για πολύ καιρό κλεισμένα σε κουτί για μπισκότα ή σε σακούλα τροφίμων
κλεισμένη καλά.

DSC_0024

Να πούμε επίσης ότι μπορούμε να δώσουμε στα κουλουράκια ό,τι σχήμα θέλουμε!!!


DSC_0020


Η συνταγή είναι της κ. Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...