Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κέικ καρότο με γλάσο mascarpone και lime

Υποδεχόμαστε το χειμώνα με άρωμα από φρεσκοψημένο
σπιτικό κέικ!!!

DSC_0015

Υλικά
3 αβγά
2/3 κούπας ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη λευκή ή καστανή
1 1/4 κούπας αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2 1/2 κούπες καρότο τριμμένο
3/4 κούπας αμύγδαλα λεπτοαλεσμένα

για το γλάσο
χυμό από ένα λάιμ
χυμό από μισό λεμόνι
1 κούπα (250 γρ. μασκαρπόνε)
6 κ.σ. βούτυρο
3/4 κούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα 3 πρώτα υλικά με το μίξερ να μαλακώσουν καλά και να αφρατέψουν.

 DSC_0001 

Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking,τα μυρωδικά και χτυπάμε να ενωθούν.

DSC_0002

DSC_0003

Τέλος,προσθέτουμε το καρότο και τα αμύγδαλα.

DSC_0004 

Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.

DSC_0006

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C σε αντιστάσεις πάνω κάτω
περίπου 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSC_0001
  
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε μπολ με σύρμα  όλα μαζί τα υλικά.

DSC_0003

Καλύπτουμε το γλυκό με το γλάσο, αφήνουμε να σταθεροποιηθεί εντελώς και σερβίρουμε.

DSC_0013

ΣΗΜ:Αν θέλουμε φτιάχνουμε το κέικ σε φόρμα με διάμετρο 20 εκ. και αφού το ψήσουμε,
το χωρίζουμε οριζόντια  στη μέση.
Βάζουμε στο κάτω κομμάτι μέρος του γλάσου, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και
καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο.

DSC_0018

1 σχόλιο:

  1. Καταπληκτικό δέσιμο γεύσεων κανέλας, γαρύφαλλου μαζί με την όξινη κρέμα του mascarpone δίνει μια δροσερή αύρα στον ουρανίσκο...υπέροχο, μπράβο για μια ακόμη φορά Αλεξάνδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...