Υποδεχόμαστε το χειμώνα με άρωμα
από φρεσκοψημένο
σπιτικό κέικ!!!
Υλικά
3 αβγά
2/3 κούπας ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη λευκή ή καστανή
1 1/4 κούπας αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2 1/2 κούπες καρότο τριμμένο
3/4 κούπας αμύγδαλα λεπτοαλεσμένα
για το γλάσο
χυμό από ένα λάιμ
χυμό από μισό λεμόνι
1 κούπα (250 γρ. μασκαρπόνε)
6 κ.σ. βούτυρο
3/4 κούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα 3 πρώτα υλικά με το μίξερ να μαλακώσουν καλά και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking,τα μυρωδικά και χτυπάμε να ενωθούν.
Τέλος,προσθέτουμε το καρότο και τα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C σε αντιστάσεις πάνω κάτω
περίπου 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε μπολ με σύρμα όλα μαζί τα υλικά.
Καλύπτουμε το γλυκό με το γλάσο, αφήνουμε να σταθεροποιηθεί εντελώς και σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε φτιάχνουμε το κέικ σε φόρμα με διάμετρο 20 εκ. και αφού το ψήσουμε,
το χωρίζουμε οριζόντια στη μέση.Βάζουμε στο κάτω κομμάτι μέρος του γλάσου, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και
καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο.
σπιτικό κέικ!!!
Υλικά
3 αβγά
2/3 κούπας ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη λευκή ή καστανή
1 1/4 κούπας αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2 1/2 κούπες καρότο τριμμένο
3/4 κούπας αμύγδαλα λεπτοαλεσμένα
για το γλάσο
χυμό από ένα λάιμ
χυμό από μισό λεμόνι
1 κούπα (250 γρ. μασκαρπόνε)
6 κ.σ. βούτυρο
3/4 κούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα 3 πρώτα υλικά με το μίξερ να μαλακώσουν καλά και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking,τα μυρωδικά και χτυπάμε να ενωθούν.
Τέλος,προσθέτουμε το καρότο και τα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C σε αντιστάσεις πάνω κάτω
περίπου 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε μπολ με σύρμα όλα μαζί τα υλικά.
Καλύπτουμε το γλυκό με το γλάσο, αφήνουμε να σταθεροποιηθεί εντελώς και σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε φτιάχνουμε το κέικ σε φόρμα με διάμετρο 20 εκ. και αφού το ψήσουμε,
το χωρίζουμε οριζόντια στη μέση.Βάζουμε στο κάτω κομμάτι μέρος του γλάσου, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και
καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο.
Καταπληκτικό δέσιμο γεύσεων κανέλας, γαρύφαλλου μαζί με την όξινη κρέμα του mascarpone δίνει μια δροσερή αύρα στον ουρανίσκο...υπέροχο, μπράβο για μια ακόμη φορά Αλεξάνδρα.
ΑπάντησηΔιαγραφή