Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πορτοκαλόπιτα 2


Ζουμερή,μυρωδάτη και απλά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!! 

SV105043 

Υλικά
500 γρ. φύλλο Βηρυτού

για την κρέμα
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
5 αβγά
1 baking powder
3 πορτοκάλια ξύσμα και χυμό
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
χυμό από 1 πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλας
τις 6 πορτοκαλόκουπες από τα πορτοκάλια της κρέμας

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα φύλλα ένα ένα και τα κομματιάζουμε.
Τα βάζουμε ακατάστατα μέσα στο ταψάκι μας
διαστάσεων  34x22εκ.

SV105009

SV105010

SV105011 

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για την κρέμα μέσα σε μπολ
και τα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.Προσοχή,γιατί
πιτσιλάει το μείγμα κατά το χτύπημα.Χρησιμοποιήστε
καλύτερα το μεγάλο μίξερ,αν έχετε,που σκεπάζεται ο κάδος.

SV105013

SV105014

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα και
βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά ακριβώς

SV105015

SV105017

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και αφήνουμε
να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα μαζί τα
υλικά του σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά,
(μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει ).

SV105018

Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.

SV105036

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να τραβήξει όλο το σιρόπι του.

SV105041

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό πάνω στις κούπες
του πορτοκαλιού που βράσαμε μαζί με το σιρόπι και οι οποίες είναι υπέροχες!!! 

SV105045

Η συνταγή είναι από τηλεοπτική εκπομπή.

1 σχόλιο:

  1. Σας ευχαριστώ για αυτή τη συνταγή!
    Πορτοκαλόπιτα αποδείχθηκε αφράτο και ζουμερό, όλα όπως μου αρέσει!
      Σας ευχαριστώ για τις συνταγές σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...