Print Friendly and PDF

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Χταποδάκι στο λαδόξιδο

Ένα μεζεδάκι μούρλια!!!

SV106091


Υλικά
1 χταπόδι φρέσκο
μαϊντανό ψιλοκομμένο ή ρίγανη
αλάτι
λαδόξιδο

για το λαδόξιδο
1/2 κούπας λάδι
1/4 κούπας ξίδι

Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι.

SV106081

Ανάβετε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση και αφήνετε
να ζεσταθεί καλά,χωρίς νερό, η κατσαρόλα μέσα στην οποία
θα μαγειρέψετε το χταπόδι, 5-10 λεπτά περίπου.
Βάζετε μέσα το χταπόδι.

SV106086


Το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του υγρά με τα οποία και θα βράσει.

SV106088


Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί.
Αν δείτε ότι το νερό που έβγαλε το χταπόδι δεν είναι αρκετό
για να βράσει και να γίνει όσο μαλακό το θέλετε προσθέστε και άλλο.
Μπορείτε να το γυρίσετε,μια δυο φορές, μέσα στην κατσαρόλα
για να μαλακώσει καλά από όλες τις μεριές.
Όταν θα είναι έτοιμο και όσο μαλακό το θέλετε,βγάζετε από την κατσαρόλα.
Καθαρίζετε όσο μπορείτε τη μαύρη μεμβράνη.
Το κόβετε σε μικρά κομμάτια,αλατίζετε και περιχύνετε με το λαδόξιδο.
Πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη.
Ανακατεύετε καλά.Φυλάξτε το στο ψυγείο σκεπασμένο.

SV106097

ΣΗΜ:Συνοδεύοντας με ρυζάκι ή τηγανιτές πατάτες μπορεί να μετατραπεί θαυμάσια
σε κυρίως γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...