Απίστευτα Express !!!!
Υλικά
150 γρ. σαλάμι μπύρας ή αέρος ανάμικτο με καπνιστή γαλοπούλα
260 γρ. αλεύρι
18 γρ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν γλυκό
75 γρ. βούτυρο
250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
250 ml.γάλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ αλεύρι,μπέικιν,αλάτι και πιπέρι καγιέν
Ψιλοκόβουμε τα αλλαντικά μας και τρίβουμε τα τυριά που
θα χρησιμοποιήσουμε.
Τα προσθέτουμε μαζί με το βούτυρο στο μπολ με το αλεύρι.
Με ένα πιρούνι δουλεύουμε τα υλικά,μέχρι να πάρουμε ένα
μείγμα ψυχουλιαστό.
Προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε.
Δεν παραζυμώνουμε το μείγμα,γιατί θα σφίξει.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια,φύλλο με πάχος 1 εκ.
Κόβουμε με κουπ πατ μπισκοτάκια 5 εκ. και τα αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για
περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καταναλώστε τα την ίδια μέρα που θα τα ψήσετε!!!
Είναι ΑΠΙΘΑΝΑ!!!
Υλικά
150 γρ. σαλάμι μπύρας ή αέρος ανάμικτο με καπνιστή γαλοπούλα
260 γρ. αλεύρι
18 γρ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν γλυκό
75 γρ. βούτυρο
250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
250 ml.γάλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ αλεύρι,μπέικιν,αλάτι και πιπέρι καγιέν
Ψιλοκόβουμε τα αλλαντικά μας και τρίβουμε τα τυριά που
θα χρησιμοποιήσουμε.
Τα προσθέτουμε μαζί με το βούτυρο στο μπολ με το αλεύρι.
Με ένα πιρούνι δουλεύουμε τα υλικά,μέχρι να πάρουμε ένα
μείγμα ψυχουλιαστό.
Προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε.
Δεν παραζυμώνουμε το μείγμα,γιατί θα σφίξει.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια,φύλλο με πάχος 1 εκ.
Κόβουμε με κουπ πατ μπισκοτάκια 5 εκ. και τα αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για
περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καταναλώστε τα την ίδια μέρα που θα τα ψήσετε!!!
Είναι ΑΠΙΘΑΝΑ!!!
Γεια σου, Αλεξάνδρα! Τα πιτσάκια έγιναν πολύ νόστιμα, με την εξής διαφορά: Η ποσότητα του γάλακτος μου φάνηκε πολλή, το μίγμα έγινε κολλωδες, πρόσθεσα περισσότερο αλεύρι και το αποτέλεσμα μου βγήκε λίγο πιο σκληρό ή λιγότερο αφράτο από ο,τι φαίνεται στις φωτογραφίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλο θέμα:αν προσθέσω κι άλλα υλικά (μανιτάρια, πιπεριές) θα χρειαστεί να αλλάξω κάτι στις αναλογίες ή λες θα το καταλάβω με το μάτι;