Θα το ζήλευαν και οι καλύτεροι!
Υλικά
μπανάνες
Εκτέλεση
Αγοράζουμε ώριμες μπανάνες (να έχουν πάρει λίγο “χρωματάκι”
εξωτερικά,εσωτερικά όμως να παραμένουν άσπρες,χωρίς σημάδια)
σαν αυτές της φωτογραφίας.
Ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν πολύ καλά (από την προηγούμενη).
Βγάζουμε από την κατάψυξη,αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν και βάζουμε
τα κομμάτια από τις μπανάνες στο μπλέντερ.
Χτυπάμε καλά.Στην αρχή θα γίνουν κομμάτια σαν αυτά του τραχανά.
Ανοίγουμε το μπλέντερ και με μία σπάτουλα καθαρίζουμε τα τοιχώματα.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε,καθαρίζοντας όποτε χρειάζεται τα τοιχώματα.
Βοηθάμε με τη σπάτουλα το μείγμα,ανακατεύοντας,να γίνει ενιαίο.
Σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Αν και σκέτο φρούτο,αυτό το παγωτό,γευστικά,αλλά και σαν
υφή δεν υστερεί σε τίποτα από ένα κανονικό.
Μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο παγωτό με ροδάκινα,mango και γενικά
“σαρκώδη” φρούτα.
Αν και με πρώτη ματιά φαίνεται εύκολο (και είναι εύκολο),θα χρειαστεί
να δουλέψετε 2-3 φορές τη συνταγή,για να της πάρετε τον “αέρα”.
4 μπανάνες δίνουν περίπου 2 μερίδες παγωτό,οπότε υπολογίστε ανάλογα.
Καλό είναι να φτιάχνετε όσο θέλετε κάθε φορά,αφήνοντας τις
υπόλοιπες μπανάνες ή τα φρούτα που θα επιλέξετε στην κατάψυξη.
Είναι πολύ πιο νόστιμο όταν είναι φρεσκοχτυπημένο.
Παρ’ όλ’ αυτά,αν σας περισσέψει παγωτό που έχετε χτυπήσει,μπορείτε να το
ξαναβάλετε στην κατάψυξη και να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία,
όπως παραπάνω,πριν το σερβίρετε.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά μέσα,τότε βέβαια δε θα είναι
παγωτό με ένα υλικό,σίγουρα όμως θα είναι ακόμη πιο νόστιμο,
όπως Nutella,ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο σας αρέσει,στη φάση λίγο
πριν την ομογενοποίησή του.
Σε διαφορετική περίπτωση,μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με σιρόπι
σοκολάτας που του πάει πολύ!
Η συνταγή είναι αμερικάνικη και πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη
δοκιμάσετε μια και είναι εξαιρετικά νόστιμη και η πλέον “αθώα”
συνταγή για παγωτό!!!
Υλικά
μπανάνες
Εκτέλεση
Αγοράζουμε ώριμες μπανάνες (να έχουν πάρει λίγο “χρωματάκι”
εξωτερικά,εσωτερικά όμως να παραμένουν άσπρες,χωρίς σημάδια)
σαν αυτές της φωτογραφίας.
Ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν πολύ καλά (από την προηγούμενη).
Βγάζουμε από την κατάψυξη,αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν και βάζουμε
τα κομμάτια από τις μπανάνες στο μπλέντερ.
Χτυπάμε καλά.Στην αρχή θα γίνουν κομμάτια σαν αυτά του τραχανά.
Ανοίγουμε το μπλέντερ και με μία σπάτουλα καθαρίζουμε τα τοιχώματα.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε,καθαρίζοντας όποτε χρειάζεται τα τοιχώματα.
Βοηθάμε με τη σπάτουλα το μείγμα,ανακατεύοντας,να γίνει ενιαίο.
Σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Αν και σκέτο φρούτο,αυτό το παγωτό,γευστικά,αλλά και σαν
υφή δεν υστερεί σε τίποτα από ένα κανονικό.
Μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο παγωτό με ροδάκινα,mango και γενικά
“σαρκώδη” φρούτα.
Αν και με πρώτη ματιά φαίνεται εύκολο (και είναι εύκολο),θα χρειαστεί
να δουλέψετε 2-3 φορές τη συνταγή,για να της πάρετε τον “αέρα”.
4 μπανάνες δίνουν περίπου 2 μερίδες παγωτό,οπότε υπολογίστε ανάλογα.
Καλό είναι να φτιάχνετε όσο θέλετε κάθε φορά,αφήνοντας τις
υπόλοιπες μπανάνες ή τα φρούτα που θα επιλέξετε στην κατάψυξη.
Είναι πολύ πιο νόστιμο όταν είναι φρεσκοχτυπημένο.
Παρ’ όλ’ αυτά,αν σας περισσέψει παγωτό που έχετε χτυπήσει,μπορείτε να το
ξαναβάλετε στην κατάψυξη και να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία,
όπως παραπάνω,πριν το σερβίρετε.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά μέσα,τότε βέβαια δε θα είναι
παγωτό με ένα υλικό,σίγουρα όμως θα είναι ακόμη πιο νόστιμο,
όπως Nutella,ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο σας αρέσει,στη φάση λίγο
πριν την ομογενοποίησή του.
Σε διαφορετική περίπτωση,μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με σιρόπι
σοκολάτας που του πάει πολύ!
Η συνταγή είναι αμερικάνικη και πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη
δοκιμάσετε μια και είναι εξαιρετικά νόστιμη και η πλέον “αθώα”
συνταγή για παγωτό!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου