Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Πατσαβουρόπιτα

Πε-ντα-νό-στι-μη!!!!!!35

Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 γιαούρτια στραγγιστά
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 μπέικιν
1 βανίλια

για το σιρόπι
21/2 κούπας ζάχαρη
21/2 κούπας νερό
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Αλείφουμε τα φύλλα μας με το λάδι και τα σουρώνουμε.

1

Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί μας.

SV106855

Τα ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για 20 λεπτά.

SV106862

Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα γιαούρτια, τα αυγά ,
το σπορέλαιο, το μπέικιν και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ
και τα ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα.

2

Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πήξει η κρέμα,γύρω στα 20 λεπτά ακόμα.

SV106868

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για
5 λεπτά(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).
Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό,αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι
και κόβουμε σε κομμάτια.

SV106871

Απολαύστε το υπέροχο αυτό γλυκό με μια μπάλα παγωτό
βανίλια ή καιμάκι και θα ενθουσιαστείτε!!

43

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...