Πε-ντα-νό-στι-μη!!!!!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 γιαούρτια στραγγιστά
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 μπέικιν
1 βανίλια
για το σιρόπι
21/2 κούπας ζάχαρη
21/2 κούπας νερό
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Αλείφουμε τα φύλλα μας με το λάδι και τα σουρώνουμε.
Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί μας.
Τα ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα γιαούρτια, τα αυγά ,
το σπορέλαιο, το μπέικιν και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ
και τα ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πήξει η κρέμα,γύρω στα 20 λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για
5 λεπτά(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).
Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό,αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι
και κόβουμε σε κομμάτια.
Απολαύστε το υπέροχο αυτό γλυκό με μια μπάλα παγωτό
βανίλια ή καιμάκι και θα ενθουσιαστείτε!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 γιαούρτια στραγγιστά
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 μπέικιν
1 βανίλια
για το σιρόπι
21/2 κούπας ζάχαρη
21/2 κούπας νερό
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Αλείφουμε τα φύλλα μας με το λάδι και τα σουρώνουμε.
Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί μας.
Τα ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα γιαούρτια, τα αυγά ,
το σπορέλαιο, το μπέικιν και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ
και τα ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πήξει η κρέμα,γύρω στα 20 λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για
5 λεπτά(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).
Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό,αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι
και κόβουμε σε κομμάτια.
Απολαύστε το υπέροχο αυτό γλυκό με μια μπάλα παγωτό
βανίλια ή καιμάκι και θα ενθουσιαστείτε!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου