Rigatoni ή κοφτό μακαρονάκι με Ελληνικά
τυριά.Μούρλια!!!!
Υλικά
500γρ. rigatoni ή μακαρονάκι κοφτό
500ml φρέσκο γάλα
200γρ. γραβιέρα
200γρ. κασέρι πικάντικο
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
άσπρο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε το μακαρόνι που επιλέξαμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Τρίβουμε τα τυριά μας στο χοντρό τρίφτη.Σουρώνουμε τα μακαρόνια και,
όπως είναι ζεστά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου έβρασαν.
Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή
φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και το κασέρι στην κατσαρόλα και
χωρίς να πάψουμε να ανακατεύουμε ρίχνουμε το κρασί,
το σκόρδο και αν θέλουμε το μοσχοκάρυδο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μία κρεμώδης σάλτσα.
ΣΗΜ:Μπορείτε να φτιάξτε το φαγητό με το δικό σας συνδυασμό τυριών.
Σερβίρετέ το ζεστό!
ΠΗΓΗ:Cook book
τυριά.Μούρλια!!!!
Υλικά
500γρ. rigatoni ή μακαρονάκι κοφτό
500ml φρέσκο γάλα
200γρ. γραβιέρα
200γρ. κασέρι πικάντικο
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
άσπρο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε το μακαρόνι που επιλέξαμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Τρίβουμε τα τυριά μας στο χοντρό τρίφτη.Σουρώνουμε τα μακαρόνια και,
όπως είναι ζεστά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου έβρασαν.
Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή
φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και το κασέρι στην κατσαρόλα και
χωρίς να πάψουμε να ανακατεύουμε ρίχνουμε το κρασί,
το σκόρδο και αν θέλουμε το μοσχοκάρυδο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μία κρεμώδης σάλτσα.
ΣΗΜ:Μπορείτε να φτιάξτε το φαγητό με το δικό σας συνδυασμό τυριών.
Σερβίρετέ το ζεστό!
ΠΗΓΗ:Cook book
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου