Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

macaroni’n’cheese

Rigatoni ή κοφτό μακαρονάκι με Ελληνικά
τυριά.Μούρλια!!!!

23

Υλικά
500γρ. rigatoni ή μακαρονάκι κοφτό
500ml φρέσκο γάλα
200γρ. γραβιέρα
200γρ. κασέρι πικάντικο
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
άσπρο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Βράζουμε το μακαρόνι που επιλέξαμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Τρίβουμε τα τυριά μας στο χοντρό τρίφτη.Σουρώνουμε τα μακαρόνια και,
όπως είναι ζεστά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου έβρασαν.

SV106896

Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή
φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

SV106904

Προσθέτουμε τη γραβιέρα και το κασέρι στην κατσαρόλα και
χωρίς να πάψουμε να ανακατεύουμε ρίχνουμε το κρασί,
το σκόρδο και αν θέλουμε το μοσχοκάρυδο.

SV106905

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μία κρεμώδης σάλτσα.

SV106908

ΣΗΜ:Μπορείτε να φτιάξτε το φαγητό με το δικό σας συνδυασμό τυριών.
Σερβίρετέ το ζεστό!

SV106910

ΠΗΓΗ:Cook book

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...