Εντυπωσιακή,ελαφριά,υπέροχη!!!
Υλικά
1,5 πακέτο σαβαγιάρ
2/3 κούπας γάλα ή χυμό πορτοκάλι ή μαυροδάφνη ή ό,τι άλλο σας αρέσει
για την κρέμα:
6 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπας ζάχαρη
3 αυγά
1/4 κούπας χυμό λεμονιού2 κούπες γάλα
4 κουταλιές βούτυρο
2 κούπες σαντιγί
ξύσμα από 1 λεμόνι
για το γαρνίρισμα
σαντιγί
αμυγδαλάκι φιλέ ψημένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε
το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη,τα αυγά και το χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε με μιας μέσα στη κατσαρόλα με
το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ζωηρά.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα συνεχώς
μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα και
το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει κολλώντας επάνω στην επιφάνειά της πλαστική μεμβράνη.
Αφού κρυώσει, την ανακατεύουμε απαλά με τη σαντιγί.
Παίρνουμε μια κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 26 εκ. ή, αν θέλουμε,βάζουμε
Υλικά
1,5 πακέτο σαβαγιάρ
2/3 κούπας γάλα ή χυμό πορτοκάλι ή μαυροδάφνη ή ό,τι άλλο σας αρέσει
για την κρέμα:
6 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπας ζάχαρη
3 αυγά
1/4 κούπας χυμό λεμονιού2 κούπες γάλα
4 κουταλιές βούτυρο
2 κούπες σαντιγί
ξύσμα από 1 λεμόνι
για το γαρνίρισμα
σαντιγί
αμυγδαλάκι φιλέ ψημένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε
το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη,τα αυγά και το χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε με μιας μέσα στη κατσαρόλα με
το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ζωηρά.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα συνεχώς
μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα και
το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει κολλώντας επάνω στην επιφάνειά της πλαστική μεμβράνη.
Αφού κρυώσει, την ανακατεύουμε απαλά με τη σαντιγί.
Παίρνουμε μια κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 26 εκ. ή, αν θέλουμε,βάζουμε
ένα σκέτο τσέρκι πάνω στην πιατέλα που θα σερβίρουμε.
Βρέχουμε τα μισά μπισκότα με το υγρό που επιλέξαμε και τα στρώνουμε
στον πάτο.
Καλύπτουμε με τη μισή κρέμα,φροντίζοντας να πάει και γύρω-γύρω
έτσι ώστε όταν βγάλουμε το τσέρκι να μη φαίνονται τα μπισκότα.
Απλώνουμε την άλλη στρώση σαβαγιάρ και καλύπτουμε πάλι με την υπόλοιπη κρέμα.
Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Όταν κρυώσει καλά και την ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με τη σαντιγί και το αμυγδαλάκι.
ΣΗΜ:Η τούρτα είναι της κυρίας Αλεξιάδου.
Είναι από τις αγαπημένες μου,γιατί είναι ιδιαίτερα ελαφριά και μου
αρέσει πολύ το άρωμα λεμόνι.
Μη σας εκπλήσσει η μαυροδάφνη για το βρέξιμο τον σαβαγιάρ, είναι υπέροχη.
Αμυγδαλάκι φιλέ μπορούμε να ρίξουμε και στην πρώτη στρώση της κρέμας,
για ακόμα περισσότερη γεύση.
Καλό είναι,η τούρτα, να καταναλωθεί μετά από αρκετές ώρες ή ακόμα καλύτερα
την επόμενη ημέρα,είναι πολύ καλύτερη.
Βρέχουμε τα μισά μπισκότα με το υγρό που επιλέξαμε και τα στρώνουμε
στον πάτο.
Καλύπτουμε με τη μισή κρέμα,φροντίζοντας να πάει και γύρω-γύρω
έτσι ώστε όταν βγάλουμε το τσέρκι να μη φαίνονται τα μπισκότα.
Απλώνουμε την άλλη στρώση σαβαγιάρ και καλύπτουμε πάλι με την υπόλοιπη κρέμα.
Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Όταν κρυώσει καλά και την ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με τη σαντιγί και το αμυγδαλάκι.
ΣΗΜ:Η τούρτα είναι της κυρίας Αλεξιάδου.
Είναι από τις αγαπημένες μου,γιατί είναι ιδιαίτερα ελαφριά και μου
αρέσει πολύ το άρωμα λεμόνι.
Μη σας εκπλήσσει η μαυροδάφνη για το βρέξιμο τον σαβαγιάρ, είναι υπέροχη.
Αμυγδαλάκι φιλέ μπορούμε να ρίξουμε και στην πρώτη στρώση της κρέμας,
για ακόμα περισσότερη γεύση.
Καλό είναι,η τούρτα, να καταναλωθεί μετά από αρκετές ώρες ή ακόμα καλύτερα
την επόμενη ημέρα,είναι πολύ καλύτερη.
Άρεσε σε όλους,μικρούς και μεγάλους!Έβαλα μπισκότα και γύρω-γύρω,ήταν πανέμορφη και νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα η λεμονότουρτα άρεσε σε όλους!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντυπωσιακή,ελαφριά,υπέροχη!!!!
Οπως ακριβώς το έγραψες!!
Μπορείτε να διευκρινίσετε η σαντιγί αν είναι κρέμα γάλακτος χτυπημένη ή morfat?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την απάντησή σας.....
Καλό μεσημέρ:)
ΔιαγραφήΗ σαντιγί είναι κρέμα γάλακτος χτυπημένηι
Καλή συνέχεια
Αλεξ.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΣΑΣ. ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΛΕΜΟΝΟΤΟΥΡΤΑ ΧΘΕΣ ΑΛΛΑ Η ΚΡΕΜΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ ΣΦΙΚΤΗ ΕΝΩ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΜΗΠΩΣ ΟΙ 7 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ?ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΑφου όπως λες ακολούθησες τη συνταγή κατα γράμμα αλλά παρ'όλα αυτά η κρέμα σου βγήκε σφιχτή,
σημαίνει ότι οι κ.σ. που έβαλες ήταν
πολύ πιο γεμάτες απ'όσο έπρεπε.
Εγω μετράω πάντα με κουτάλια μεζούρες που εχουν συγκεκριμένη χωριτικότητα και το αποτέλεσμα
είναι πάντα το ίδιο,μια αφράτη και βελούδινη κρέμα.
Η παραπάνω συνταγή εχει δοκιμαστεί από ΠΑΡΑ πολύ κόσμο και είμαι πολύ σίγουρη για το αποτέλεσμα.Την επόμενη φορά που ίσως την ξαναφτιάξεις αυτό να προσέξεις και σίγουρα θα δεις τη διαφορά.
Συνταγή για λεμονότουρτα δεν έχω αυτή τη στιγμή,μπορεις όμως να φτιάξεις ένα αγαπημένο σου παντεσπάνι να το αρωματίσεις με λεμόνι αντι για βανίλια να το καλύψεις με την παραπάνω κρέμα και ΕΤΟΙΜΗ.
Αν στο μεταξύ βρω κάτι πραγματικά ενδιαφέρον θα το αναρτήσω να είσαι σίγουρη.
Αυτά από μένα.
Καλό Σ/Κ,
Α.
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές που μας δίνετε! Ήθελα να ρωτήσω: Για τη σαντιγί αρκεί μια συσκευασία κρέμα γάλακτος ή θέλει παραπάνω? Κουταλιές φαντάζομαι είναι κουταλιές σούπας και τέλος βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη? Ευχαριστώ προκαταβολικά, καλή αρχή εβδομάδας εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Ντία.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Η τούρτα θέλει 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη χτυπημένη σε σαντιγί για την κρέμα και θέλει και επιπλέον σαντιγί για το γαρνίσρισμα.
Οπότε θα χρειαστείς πάνω από 500 γρ. κρέμα καιπάντα ανάλογα με τη διακόσμηση που θα κάνεις!!
Κουταλιές είναι οι κουταλιές της σούπας όταν πρόκειτε για γλυκού γράφω κουταλάκια του γλυκού.
Μπορείς να βάλεις ό,τι θες είτε βούτυρο είτε μαργαρίνη αυτό εξαρτάται από το γούστο σου!!!
Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σου εύχομαι,
Α.
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, να είσαι καλά! Λέω να τη δοκιμάσω αύριο, γιατί φαίνεται καταπληκτική! Ελπίζω να τα καταφέρω, καλή συνέχεια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήAlexandra, kalispera, 6 koutalies korn flaur poso einai se gramaria? Eyxaristo poli.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυπάμαι πολύ αλλα δεν έτυχε να το ζυγήσω ποτέ και δεν μπορώ να σου πω σίγουρα. Υπολογίζω στο περίπου πάντα πως πρέπει να είναι κοντά στα 40 γρ.!
ΔιαγραφήΚαλή συνέχεια..
Α.