Tο Μήλον της Έριδος!!!
Υλικά
1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
3 αβγά
1 βανίλια
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα καρυδόψιχα αλεσμένη,όχι πολύ λεπτή
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
4 κ.σ. αλεύρι (2 για να ανακατέψουμε με τα μήλα και 2 για τα καρύδια)
για τη σως σοκολάτας
150 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά,εκτός από τα καρύδια και τα μήλα,
στο μπολ του μίξερ.
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά με το μίξερ,μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα.
Βάζουμε στα μήλα τις 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά,
για να αλευρωθούν όλα τα κομμάτια.
Κάνουμε το ίδιο και με τα καρύδια.Προσθέτουμε μήλα
και καρύδια στο μείγμα του κέικ.Ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το κέικ σε μεγάλη,καλά βουτυρωμένη,φόρμα
με διάμετρο 26εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,
για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξύλινο
σουβλάκι,αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο,το αφήνουμε 10 λεπτά
να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα να
κρυώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το αδειάζουμε μέσα σε μπολ που
έχουμε βάλει τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα ενιαίο.
Αφήνουμε να σταθεί για να κρυώσει καλά και περιχύνουμε το κέικ.
Υλικά
1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
3 αβγά
1 βανίλια
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα καρυδόψιχα αλεσμένη,όχι πολύ λεπτή
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
4 κ.σ. αλεύρι (2 για να ανακατέψουμε με τα μήλα και 2 για τα καρύδια)
για τη σως σοκολάτας
150 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά,εκτός από τα καρύδια και τα μήλα,
στο μπολ του μίξερ.
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά με το μίξερ,μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα.
Βάζουμε στα μήλα τις 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά,
για να αλευρωθούν όλα τα κομμάτια.
Κάνουμε το ίδιο και με τα καρύδια.Προσθέτουμε μήλα
και καρύδια στο μείγμα του κέικ.Ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το κέικ σε μεγάλη,καλά βουτυρωμένη,φόρμα
με διάμετρο 26εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,
για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξύλινο
σουβλάκι,αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο,το αφήνουμε 10 λεπτά
να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα να
κρυώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το αδειάζουμε μέσα σε μπολ που
έχουμε βάλει τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα ενιαίο.
Αφήνουμε να σταθεί για να κρυώσει καλά και περιχύνουμε το κέικ.
aleks den ksero poia milopita na protoftiakso........mmmmmmmmmmm oles einai 1+1
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίες συνταγές!! Έχω ξετρελαθεί με όλες...Ήδη δοκίμασα 2-3 και ήταν εξαιρετικές. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα μπορούσα να αντικαταστήσω τη σως σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας (από ζαχαρούχο γάλα); Φαντάζει καλός συνδυασμός;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες ότι δοκίμασες.
Το συγκεκριμένο κέικ είναι πολύ νόστιμο και σκέτο!
Με σάλτσα καραμέλας δεν ξέρω πως θα γίνει δεν το εχω δοκιμάσει αν όμως είναι του γούστου σου γιατί όχι;
Αν το δοκιμάσεις θα χαρώ να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου...
Καλή συνέχεια,
Α.