H πιο
νόστιμη σάλτσα ντομάτας!!!
Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα
λίγο μαϊντανό
1/2 κούπας λάδι
4 μεγάλες ντομάτες ή 1 κουτί κον-κασέ
αλάτι,πιπέρι
ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε και ετοιμάζουμε το κρεμμύδι,τα καρότα
και το μαϊντανό.Τα βάζουμε όλα μαζί στο μπλέντερ
και χτυπάμε 3-4 φορές.
Ρίχνουμε στο ζεστό λάδι τα ψιλοκομμένα υλικά και
σοτάρουμε,μέχρι να μαραθούν.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες από τη
φλούδα και τους σπόρους.Τις κόβουμε σε καρέ και
τις ρίχνουμε στο μείγμα.Αν χησιμοποιήσουμε κον-κασέ,
το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε
αλάτι,πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα σκεπασμένη για
περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι της.
Αν χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα σε ζυμαρικά,προσθέστε
τα μέσα στη σάλτσα και ανακατέψτε απαλά.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή
ξερή μυζήθρα.
ΤΙΡ
Εγώ χρησιμοποιώ τη σάλτσα,εκτός των άλλων και
σε τορτελίνια,τα οποία αφού τα ανακατέψω με τη
σάλτσα τα μοιράζω σε μικρότερα σκεύη και
πασπαλίζω με κίτρινο τυρί.
Ψήνω στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
και σερβίρω.
Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα
λίγο μαϊντανό
1/2 κούπας λάδι
4 μεγάλες ντομάτες ή 1 κουτί κον-κασέ
αλάτι,πιπέρι
ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε και ετοιμάζουμε το κρεμμύδι,τα καρότα
και το μαϊντανό.Τα βάζουμε όλα μαζί στο μπλέντερ
και χτυπάμε 3-4 φορές.
Ρίχνουμε στο ζεστό λάδι τα ψιλοκομμένα υλικά και
σοτάρουμε,μέχρι να μαραθούν.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες από τη
φλούδα και τους σπόρους.Τις κόβουμε σε καρέ και
τις ρίχνουμε στο μείγμα.Αν χησιμοποιήσουμε κον-κασέ,
το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε
αλάτι,πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα σκεπασμένη για
περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι της.
Αν χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα σε ζυμαρικά,προσθέστε
τα μέσα στη σάλτσα και ανακατέψτε απαλά.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή
ξερή μυζήθρα.
ΤΙΡ
Εγώ χρησιμοποιώ τη σάλτσα,εκτός των άλλων και
σε τορτελίνια,τα οποία αφού τα ανακατέψω με τη
σάλτσα τα μοιράζω σε μικρότερα σκεύη και
πασπαλίζω με κίτρινο τυρί.
Ψήνω στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου