Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μελιτζάνες με φέτα

Μπουκιά και συχώριο!!!!!!

SV109877

Υλικά
3 μελιτζάνες
λάδι για το τηγάνισμα

για το μείγμα της γέμισης
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 φρέσκες ντομάτες σε κομματάκια ή 1 κον-κασέ
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο καρότο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένο
αλάτι,πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

για τη σάλτσα φέτας
300 γρ. φέτα
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο(ανάλογα πόσο σκληρό είναι το τυρί μας,μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη)
2-3 κουταλιές ξίδι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες δυο στη μέση χωρίς να τους αφαιρέσουμε
τη φλούδα τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 30 λεπτά να σταθούν.

SV109829

Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε τις σφίγγουμε με τα χέρια μας
να φύγει όλο το νερό τους τις σκουπίζουμε και τις τηγανίζουμε.
Τις βάζουμε σε γάστρα ή σε ταψάκι που θα σκεπάσουμε στη
συνέχεια,όταν ψήσουμε το φαγητό, με αλουμινόχαρτο.
Αλατίζουμε.

SV109863

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα και τα
μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν.

SV109864

Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στις μελιτζάνες.
Σκεπάζουμε το σκεύος μας και μαγειρεύουμε το φαγητό
στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να
ψηθούν καλά όλα τα υλικά μας.

SV109867

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα φέτας.Χτυπάμε στο multi τη φέτα
με το λάδι και το ξίδι μέχρι να γίνει αλοιφή.

SV109870

Σερβίρουμε το φαγητό,βάζοντας από πάνω κουταλιές από τη σάλτσα.
Είναι όνειρο!!!!

SV109873

2 σχόλια:

  1. Καταρχήν συγχαρητήρια για το blog σου.... Μου αρέσουν πολλες συνταγές σου.... Σήμερα εφτιαξα αυτή τη συνταγή και ομολογώ πως αν και δεν τρώω τις μελιτζάνες μου άρεσαν πάρα πολύ... Απλά έβαλα λίγο παραπάνω ξύδι στη φέτα...
    Μαρία απο Χίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mα που εισαι βρε Αλεξανδρα τοσο καιρο ???? Τελεια η ιδεα της ωμης σαλτσας φετας πανω από τις ψημένες μελιτζανες....όπως παντα ευρηματικη !!!! Λενα Ζουλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...