Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Λουκανικοτυρόπιτα σε ταρτιέρα

Όχι μια συνηθισμένη λουκανικοτυρόπιτα….
Δοκιμάστε τη και θα δείτε τι εννοώ…

SV104564

Υλικά
1/2 δόση σπιτική σφολιάτα

για τη γέμιση
250 γρ. φέτα
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε φετούλες
1 αβγό
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4-5 λουκάνικα γαλοπούλας ή ΠΑΣΣΙΑ του “Καπνού”

λάδι για το άλλειμα

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το φύλλο μας σύμφωνα με τη συνταγή και
αφού λαδώσουμε την ταρτιέρα μας το απλώνουμε σε αυτή.
Αφήνουμε το φύλλο να πέφτει έξω από την ταρτιέρα.

SV104534

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε μπολ όλα
μαζί τα υλικά.

SV104535

Αδειάζουμε τη γέμιση και γυρνάμε
προς τα μέσα το φύλλο που πέφτει έξω από τη φόρμα
ώστε να καλύψουμε τη γέμιση.

SV104537

SV104540

SV104541

Λαδώνουμε πολύ καλά την πίτα μας και τη χαράζουμε
στα 8 σταυρωτά.

SV104542

SV104543

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να ροδοκοκκινίσει στην επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.

SV104573

Η συνταγή είναι δική μου και την έφτιαξα ένα βράδυ στην προσπάθειά μου
να φτιάξω κάτι μικρό και γρήγορο!
Από τότε έγινε η αγαπημένη όχι μόνο δική μας αλλά και όλων των άλλων
που από εκεί και μετά έτυχε να τη δοκιμάσουν.
Αν θέλετε διπλασιάστε τη δόση και θα πάρετε μια κανονική πίτα.
Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σπιτική σφολιάτα με έτοιμη για
ακόμη λιγότερο κόπο,αλλά σίγουρα η πρώτη δε συγκρίνεται με τίποτα!!!

SV104579

1 σχόλιο:

  1. Είναι φανταστική!!! Νοστιμότατη και πολύ εύκολη!!!! Τη φτιάχνω πολύ συχνά! Συγχαρητήρια για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...