Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μαρέγκες ή μπεζέδες

Ένα γλυκό αγαπημένο,εύκολο
αλλά και βάση για άλλες παρασκευές…


SV108984

Υλικά
6 ασπράδια αβγών
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κρεμόριο(το βρίσκουμε στο ράφι
των μπαχαρικών στα σ/μ)
2 βανίλιες

για το γαρνίρισμα
σαντιγί
φιστίκι Αίγινας αλεσμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε τα ασπράδια με το κρεμόριο στο μίξερ και χτυπάμε
στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξουν.

SV108830

SV108834

Ανακατεύουμε τη βανίλια με τη ζάχαρη.

SV108832

Ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη σε μικρές δόσεις ενώ συνεχίζουμε
να χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα
στο ελάχιστο και ρίχνουμε σε πολύ μικρές δόσεις και τη υπόλοιπη ζάχαρη.

SV108836

SV108840

Όταν είναι έτοιμη πλέον η μαρέγκα μας την βάζουμε σε κορνέ και
σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο βγάζουμε ό,τι σχήμα θέλουμε,
μπεζέδες,δίσκους για τούρτες κ.ά.

SV108844

Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία 80-100
βαθμούς C , και ανάλογα με το σχήμα και τον όγκο τους,αφήνουμε
να στεγνώσουν για 1-1 1/2 ώρα.
Αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στο φούρνο.

SV108846

Όταν είναι πλέον έτοιμες οι μαρέγκες και λίγο πριν τις σερβίρουμε,
τις ενώνουμε ανά δύο με μια μεγάλη ροζέτα σαντιγίς και
πασπαλίζουμε τριγύρω με μπόλικο φιστίκι Αίγινας.
Σκέτες διατηρούνται μια χαρά εκτός ψυγείου!

SV108977

3 σχόλια:

  1. μπορω αντι για σαντιγυ να χρησιμοποησω κρεμα ζαχαροπλαστικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή φίλη.

      Όχι δεν μπορείς να βάλεις κρέμα γιατί οι μπεζέδες θα σου νοτίσουν και θα διαλυθούν!!!
      Και τη σαντιγί ακόμη θα πρέπει να την βάλεις λίγο πριν σερβίρεις!!!!!
      Αυτό το γλυκό δεν θέλει ψυγείο!!!

      Καλή επιτυχία,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. Μαρεγκες αγαπημενες πραγματικα!! Οταν εχεις ασπραδια πολλα,ειναι η καλυτερη λυση!! εβαλα και λιγο κακαο μεσα και εγιναν σουπερ!!
    Φιλια,Α/Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...