Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κιμαδόπιτες a la Ολλανδικά SAUCIJZENBROODJES

Από τα αγαπημένα των Ολλανδών!!

DSC_0048

Υλικά
(για 16 κομμάτια)

2 φύλλα σφολιάτας
150 γρ.κιμά χοιρινό
150 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
2 αβγά
2 κ.σ.φυστικοβούτυρο
1 κ.σ.ταμπάσκο  καυτερό
αλάτι,πιπέρι
4 κ.σ. φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσσα
1 κ.σ. κόλιανδρο ξερό

για το άλειμμα
1 αβγό αραιωμένο με λίγο νερό
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 8 ίσα κομμάτια.

DSC_0028
    
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα πιρούνι ή  με το χέρι μας.
Μοιράζουμε σε 16 ίσα μέρη. 

DSC_0027

Σε κάθε κομμάτι σφολιάτας βάζουμε από ένα μπαλάκι μείγματος στη μέση.

DSC_0029

Το απλώνουμε,αφήνοντας στις άκρες περιθώριο να μπορούμε να κλείσουμε το φύλλο.

DSC_0030

Διπλώνουμε τη μία άκρη πάνω από τη γέμιση.Βρέχουμε ελαφρά και
διπλώνουμε πάνω σε αυτή και την άλλη πλευρά.

DSC_0031

DSC_0032

Όταν τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια,τα αλείφουμε με το αραιωμένο
αβγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

DSC_0034

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 30 λεπτά,να ροδοψηθούν όμορφα!

DSC_0058

Σερβίρουμε!

DSC_0036

Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία από την Ολλανδία.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...