Και light και πεντανόστιμα!!!
Υλικά
800 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι(χωρίς κόκκαλο και πέτσα)
300γρ. μανιτάρια κονσέβας σε φετάκια πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα
1/2 κούπας λάδι
1 κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
100 ml.λευκό κρασί
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και
τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
Τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με πράσινη πιπεριά.
Ετοιμάζουμε σε μπολ όλα τα λαχανικά μας.
Αραδιάζουμε τα σουβλάκια σε ταψί και τα περιβάλλουμε
με το μείγμα τον λαχανικών.
Ανακατεύουμε το κρασί με το λάδι και τα περιχύνουμε.
Σκεπάζουμε τα ταψί μας με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου ακόμη.
Στα μισά του χρόνου γυρίζουμε τα σουβλάκια και από την άλλη μεριά,
για να ροδίσουν γύρω-γύρω.
Προσέχουμε να μην καούμε.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια συνοδεύοντάς τα με τη σαλτσούλα τους.
Υλικά
800 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι(χωρίς κόκκαλο και πέτσα)
300γρ. μανιτάρια κονσέβας σε φετάκια πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα
1/2 κούπας λάδι
1 κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
100 ml.λευκό κρασί
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και
τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
Τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με πράσινη πιπεριά.
Ετοιμάζουμε σε μπολ όλα τα λαχανικά μας.
Αραδιάζουμε τα σουβλάκια σε ταψί και τα περιβάλλουμε
με το μείγμα τον λαχανικών.
Ανακατεύουμε το κρασί με το λάδι και τα περιχύνουμε.
Σκεπάζουμε τα ταψί μας με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου ακόμη.
Στα μισά του χρόνου γυρίζουμε τα σουβλάκια και από την άλλη μεριά,
για να ροδίσουν γύρω-γύρω.
Προσέχουμε να μην καούμε.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια συνοδεύοντάς τα με τη σαλτσούλα τους.
Τα έκανα χωρίς τη σάλτσα λαχανικών και τα συνόδευσα με πίτες σουβλάκι της Αλεξάνδρας και είναι υπέροχα!! Σίγουρα θα δοκιμάσω και τη σάλτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφή