H μεγάλη συκιά στο πίσω μέρος του
σπιτιού της γιαγιάς τέτοιο καιρό είχε
την τιμητική της…
Υλικά
2 κιλά σύκα
2 κιλά ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σύκα.
Τα αραδιάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα σε σειρές και
σκεπάζουμε την κάθε σειρά με ζάχαρη.
Τα αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα.
Την επόμενη βράζουμε το γλυκό μας ξαφρίζοντας το μέχρι να δέσει.
Για να δούμε αν έδεσε το γλυκό στάζουμε λίγο σιρόπι σε
ένα πιατάκι.Αν σχηματίσει σταγόνα που δεν “τρέχει”
το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο και ενώ είναι ακόμη ζεστό
το αδειάζουμε σε καθαρά βάζα και κλείνουμε με
καινούργια καπάκια.
Γυρνάμε τα βάζα κατά διαστήματα πάνω κάτω μέχρι να
κρυώσει το γλυκό.
ΣΗΜ:Τα σύκα που θα χρησιμοποιήσουμε φροντίζουμε να είναι
ωραία και καθαρά,αν παρόλα αυτά έχουμε και κάποια που
είναι πιο ώριμα και λίγο πιο”στραπατσαρισμένα”
δεν τα πετάμε ούτε προσπαθούμε να τα καθαρίσουμε
(κάτι που είναι λίγο δύσκολο).Τα πλένουμε όσο μπορούμε
καλύτερα και τα προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα.
Εγώ δεν αφήνω τα σύκα με τη ζάχαρη μέχρι την επόμενη
μέρα τα φτιάχνω αμέσως και δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά.
Κάποιοι χρησιμοποιούν γλυκόζη(1/2 κούπας για αυτή τη δόση)εγώ δεν
χρησιμοποιώ ποτέ γλυκόζη σε κανένα από τα γλυκά του κουταλιού
που φτιάχνω και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
σπιτιού της γιαγιάς τέτοιο καιρό είχε
την τιμητική της…
Υλικά
2 κιλά σύκα
2 κιλά ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σύκα.
Τα αραδιάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα σε σειρές και
σκεπάζουμε την κάθε σειρά με ζάχαρη.
Τα αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα.
Την επόμενη βράζουμε το γλυκό μας ξαφρίζοντας το μέχρι να δέσει.
Για να δούμε αν έδεσε το γλυκό στάζουμε λίγο σιρόπι σε
ένα πιατάκι.Αν σχηματίσει σταγόνα που δεν “τρέχει”
το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο και ενώ είναι ακόμη ζεστό
το αδειάζουμε σε καθαρά βάζα και κλείνουμε με
καινούργια καπάκια.
Γυρνάμε τα βάζα κατά διαστήματα πάνω κάτω μέχρι να
κρυώσει το γλυκό.
ΣΗΜ:Τα σύκα που θα χρησιμοποιήσουμε φροντίζουμε να είναι
ωραία και καθαρά,αν παρόλα αυτά έχουμε και κάποια που
είναι πιο ώριμα και λίγο πιο”στραπατσαρισμένα”
δεν τα πετάμε ούτε προσπαθούμε να τα καθαρίσουμε
(κάτι που είναι λίγο δύσκολο).Τα πλένουμε όσο μπορούμε
καλύτερα και τα προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα.
Εγώ δεν αφήνω τα σύκα με τη ζάχαρη μέχρι την επόμενη
μέρα τα φτιάχνω αμέσως και δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά.
Κάποιοι χρησιμοποιούν γλυκόζη(1/2 κούπας για αυτή τη δόση)εγώ δεν
χρησιμοποιώ ποτέ γλυκόζη σε κανένα από τα γλυκά του κουταλιού
που φτιάχνω και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Aλεξάνδρα μου Καλό μεσημέρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο νερό να προσθέσω για να τα βράσω με τη ζάχαρη;
Μέχρι να σκεπαστούν τα σύκα είναι καλά;
Καλό μεσημέρι και σ'εσένα Χρυσούλα μου.
ΔιαγραφήΣτο γλυκό δεν βάζω καθόλου νερό!!!!!!!
Το βάζω στη φωτιά και σιγά σιγά μόνο του βγάζει όσο πρέπει!!!
Είναι εύκολο πολύ,πρόσεξε την εκτέλεση και δεν θα δυσκολευτείς.
Είναι για μένα το πιο νόσιμο γλυκό κουταλιού!!!!!!!!!
Καλή επιτυχία σου εύχομαι
Αλεξ.