Η δική μου συνταγή!!!
Υλικά
2 κιλά βερύκοκα
1 1/2 κιλού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βγάζουμε το κουκούτσι από τα βερύκοκα και τα
στρώνουμε σε κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη,
μέχρι να τελειώσουν.
Τα αφήνουμε να σταθούν όλη νύχτα και την επόμενη
τα βάζουμε στη φωτιά.
Βράζουμε και ξαφρίζουμε τη μαρμελάδα μας μέχρι
να μείνει καθαρή και να δέσει(εμένα μου παίρνει
1 ώρα και 30 λεπτά πάνω κάτω για να γίνει).
Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε είναι έτοιμη
με το “μάτι”,βάλτε στην κατάψυξη ένα πιατάκι να
κρυώσει καλά και στάξτε επάνω λίγη μαρμελάδα
αφήστε να σταθεί λίγο και σπρώξτε την με το κουτάλι
αν δεν επιστρέψει στην αρχική της θέση σημαίνει
ότι είναι έτοιμη.
Βάζουμε την μαρμελάδα όσο είναι ακόμη ζεστή
(όχι καυτή) σε καθαρά βάζα και κλείνουμε με
καινούργια καπάκια.
Γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα και αφήνουμε να
κρυώσουν καλά.
ΤΙΡ
Αν θέλετε,δεν αφήνετε τα φρούτα να μείνουν όλο το βράδυ με τη ζάχαρη,
αλλά τα βάζετε αμέσως στη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου