Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κουλουράκια βανίλιας 3

Μοσχοβόλησε βανίλια!!!

DSCN0858

Υλικά
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 1/2 κούπας ζάχαρη
3 αβγά ολόκληρα
2 κροκάδια
1-2 βανίλιες
5 κ.σ. γάλα
λίγο παραπάνω από 1 1/2 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αβγά.
DSCN0804

DSCN0805

Προσθέτουμε τις βανίλιες,το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα.

DSCN0808

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι,ανακατεύοντας συνέχεια με κουτάλι.

DSCN0811

DSCN0812

Προσθέτουμε τόσο αλεύρι,όσο χρειάζεται για να ξεκολλάει
η ζύμη από τα χέρια και από τα τοιχώματα του μπολ.

DSCN0813

Ανοίγουμε κορόνια και πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.

DSCN0815

DSCN0814

Αραδιάζουμε σε ταψί και αλείφουμε με ασπράδι αβγού.

DSCN0818

Πασπαλίζουμε ή βουτάμε τα κουλουράκια σε σουσάμι,
ανάλογα με το αν θέλουμε πολύ ή λίγο.

DSCN0819

DSCN0820

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 175 βαθμούς για 15-20
λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσουν όμορφα από επάνω.

DSCN0841

Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά και τα φυλάσσουμε σε κουτί
μπισκότων.

DSCN0853

1 σχόλιο:

  1. Ένα έχω να πω:είναι τα πιο νόστιμα κουλουράκια που έχω δοκιμάσει!Όσες φορές τα έχω φτιάξει δεν έχουν μείνει για περισσότερο από 48 ώρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...