Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Aραβικές πίτες

1000 και μία νύχτες!!!
DSCN1020
Υλικά
1 φακελάκι μαγιά ξερή ή 45 γρ.νωπή
1 κ.σ. ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. σπορέλαιο
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
3 1/2 κούπες αλεύρι

αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε μαγιά με ζάχαρη σε μπολ.

DSCN0991

Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και τη διαλύουμε ανακατεύοντας.

DSCN0992

Ρίχνουμε στο μπολ λίγο-λίγο τα αλεύρια.Προσθέτουμε
το αλάτι,το λάδι και ζυμώνουμε,ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακιά.

DSCN0995

DSCN0996

Λαδώνουμε ελαφρά το μπολ μας και αφήνουμε τη ζύμη
σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο για 40 λεπτά.

DSCN0997

DSCN0998

Την πιέζουμε να ξεφουσκώσει και την κάνουμε μπάλα.

DSCN0999

Την αφήνουμε σκεπασμένη για άλλη μισή ώρα.

DSCN1000

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια και ανοίγουμε το
κάθε μπαλάκι με τον πλάστη,σε αλευρωμένη επιφάνεια,
σε κύκλο με διάμετρο 20 εκ.

DSCN1001

Εγώ αυτές τις πιτούλες τις προτιμώ οβάλ,όπως έχω
συνηθίσει να τις βλέπω στα μαγαζιά.
Εσείς φτιάξτε τις όπως σας αρέσει.

DSCN1002

Βάζουμε σε αντικολλητικά ταψιά ελαφρώς βουτυρωμένα τις
πίτες μας,τις καλύπτουμε με πετσέτα και τις αφήνουμε
30 λεπτά να φουσκώσουν.

DSCN1006

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 7 λεπτά.

DSCN1014

ΤΙΡ
Μπορούμε να ψήσουμε τις πίτες και σε αντικολλητικό τηγάνι
για 3 λεπτά από κάθε μεριά.
Μην τις ψήσετε περισσότερο,γιατί θα στεγνώσουν.

DSCN1008

DSCN1010

Η συνταγή δίνει 12 κομμάτια.
Φτιάξτε όσες πρόκειται να καταναλώσετε,τις υπόλοιπες περάστε τις για
ελάχιστο χρόνο από το τηγάνι,για να κρατήσουν και φυλάξτε τις στην κατάψυξη.

DSCN1012

Πηγή:“Λιχουδιές”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...