Print Friendly and PDF

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Μελιτζάνα ψητή

Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Η!!!!!


SV101546

Υλικά
1 μελιτζάνα
λάδι
ξύδι
αλάτι
κεφαλοτύρι
σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Πλένουμε τη μελιτζάνα και χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι
τη σκουπίζουμεμε χαρτί κουζίνας και την τυλίγουμε σε
αλουμινόχαρτο ολόκληρη.

SV105859

Την ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας ή στη σχάρα.

SV105865

Αφού ψηθεί,αφαιρούμε προσεκτικά τη μαύρη φλούδα,προσέχοντας
να μη χαλάσουμε τη μελιτζάνα.

SV105920

Την πατάμε ελαφρά να βγάλει το νερό που έχει μέσα και
την ανοίγουμε όμορφα μέσα στο πιάτο που θα τη σερβίρουμε.

q 

Προσθέτουμε μπόλικο λάδι (η μελιτζάνα το θέλει το λάδι της),
λίγο ξύδι, αλάτι (προσεκτικά,γιατί θα μπει και το κεφαλοτύρι),
το σκόρδο τριμμένο και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω.
Η μελιτζάνα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Αφού τη σερβίρουμε,την κόβουμε με μαχαιράκι και την ανακατεύουμε
έτσι ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να νοστιμήσει.
Είναι τέλεια!

3 σχόλια:

  1. Ποση ωρα θελει ψησιμο η μελιτζανα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Ψήνουμε τη μελιτζάνα τόσο ώστε όταν την "ζουλάμε"με το χέρι μας, να είναι μαλακιά,ψημένη!

      Καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...