Μύρισε άνοιξη!
Οι πρώτες ζεστές μέρες έκαναν την εμφάνισή τους!
Μήπως είναι ώρα για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου;
Υλικά
1 πακετάκι (μονό) φρυγανιές
2 φακελάκια κρέμα ΓΙΩΤΗΣ στιγμής με γεύση βανίλια
700 ml γάλα
2 φακελάκια φρουί ζελέ ό,τι γεύση σας αρέσει(προτείνω βερίκοκο, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη)
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 ποτήρια κρύο νερό
1 κομπόστα ροδάκινο(προαιρετικά)
για το σιρόπι
1 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε απ’ το ζελέ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το περιεχόμενο των δύο φακέλων.
Προσθέτουμε τα 2 ποτήρια ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά
να διαλυθεί το ζελέ.
Προσθέτουμε τα 2 ποτήρια κρύο νερό και βάζουμε το μείγμα,
αφού κρυώσει καλά,στο ψυγείο.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη βάση του γλυκού.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και βουτάμε μία-μία τις φρυγανιές μέσα σε αυτό.
Τοποθετούμε σε ταψάκι,μέχρι να καλυφθεί καλά όλος ο πάτος του.
Χτυπάμε το γάλα με τα δύο φακελάκια κρέμα στιγμής
ΓΙΩΤΗΣ,μέχρι να πήξει.
Αδειάζουμε τη χτυπημένη κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και
τη στρώνουμε ομοιόμορφα.Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Σε αυτή τη φάση εάν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα,
αφήνουμε τα ροδάκινα να στραγγίσουν καλά επάνω
σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Βγάζουμε το ταψί
από το ψυγείο και τα αραδιάζουμε όμορφα επάνω στην κρέμα
.Εάν θέλουμε μπορούμε να μην τα βάλουμε ολόκληρα,αλλά
να τα κόψουμε σε καρεδάκια και να τα απλώσουμε σε όλη
την επιφάνεια της κρέμας.
Βγάζουμε το ζελέ από το ψυγείο και με ένα κουτάλι το
ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω από την κρέμα.
Με τις κρέμες στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος το ζελέ να πάει κάτω
από τις φρυγανιές.
Αρκεί βέβαια αυτή να έχει μπει προηγουμένως στο ψυγείο και να
έχει σφίξει καλά(περίπου 15-20 λεπτά).
Μεταφέρουμε με προσοχή το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να πήξει
καλά το ζελέ(4-5 ώρες).
Απολαύστε το!!
Οι πρώτες ζεστές μέρες έκαναν την εμφάνισή τους!
Μήπως είναι ώρα για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου;
Υλικά
1 πακετάκι (μονό) φρυγανιές
2 φακελάκια κρέμα ΓΙΩΤΗΣ στιγμής με γεύση βανίλια
700 ml γάλα
2 φακελάκια φρουί ζελέ ό,τι γεύση σας αρέσει(προτείνω βερίκοκο, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη)
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 ποτήρια κρύο νερό
1 κομπόστα ροδάκινο(προαιρετικά)
για το σιρόπι
1 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε απ’ το ζελέ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το περιεχόμενο των δύο φακέλων.
Προσθέτουμε τα 2 ποτήρια ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά
να διαλυθεί το ζελέ.
Προσθέτουμε τα 2 ποτήρια κρύο νερό και βάζουμε το μείγμα,
αφού κρυώσει καλά,στο ψυγείο.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη βάση του γλυκού.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και βουτάμε μία-μία τις φρυγανιές μέσα σε αυτό.
Τοποθετούμε σε ταψάκι,μέχρι να καλυφθεί καλά όλος ο πάτος του.
Χτυπάμε το γάλα με τα δύο φακελάκια κρέμα στιγμής
ΓΙΩΤΗΣ,μέχρι να πήξει.
Αδειάζουμε τη χτυπημένη κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και
τη στρώνουμε ομοιόμορφα.Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Σε αυτή τη φάση εάν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα,
αφήνουμε τα ροδάκινα να στραγγίσουν καλά επάνω
σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Βγάζουμε το ταψί
από το ψυγείο και τα αραδιάζουμε όμορφα επάνω στην κρέμα
.Εάν θέλουμε μπορούμε να μην τα βάλουμε ολόκληρα,αλλά
να τα κόψουμε σε καρεδάκια και να τα απλώσουμε σε όλη
την επιφάνεια της κρέμας.
Βγάζουμε το ζελέ από το ψυγείο και με ένα κουτάλι το
ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω από την κρέμα.
Με τις κρέμες στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος το ζελέ να πάει κάτω
από τις φρυγανιές.
Αρκεί βέβαια αυτή να έχει μπει προηγουμένως στο ψυγείο και να
έχει σφίξει καλά(περίπου 15-20 λεπτά).
Μεταφέρουμε με προσοχή το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να πήξει
καλά το ζελέ(4-5 ώρες).
Απολαύστε το!!
Αλεξάνδρα μου το έφτιαξα και μπορώ να πω ότι έγινε εξαιρετικό!!!Πανεύκολο και πολύ δροσιστικό!Χίλια μπράβο.
ΑπάντησηΔιαγραφήτελειο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή