Επιτέλους η καλύτερη συνταγή για μπιρόψωμο!!!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπίρα (330 ml.)Amstel
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λάδι
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε λεκάνη και το περιχύνουμε
με την μπίρα σιγά-σιγά ανακατεύοντας,για να μη σβολιάσει.
Ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.
Η ζύμη θα κολλάει.
Προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
Η ζύμη παύει να κολλάει.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά
να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλουμε και
τη βάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για περίπου 50 λεπτά.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη λίγες ελιές
και να φτιάξετε ένα υπέροχο ελιόψωμο!!!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπίρα (330 ml.)Amstel
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λάδι
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε λεκάνη και το περιχύνουμε
με την μπίρα σιγά-σιγά ανακατεύοντας,για να μη σβολιάσει.
Ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.
Η ζύμη θα κολλάει.
Προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
Η ζύμη παύει να κολλάει.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά
να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλουμε και
τη βάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για περίπου 50 λεπτά.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη λίγες ελιές
και να φτιάξετε ένα υπέροχο ελιόψωμο!!!
Το έκανα χτές και έγινε καλό,αλλά μυρίζει έντονα η μπύρα!Άν το κάνω πάλι,θα βάλω άλλη μπύρα και λίγες ελιές ή κρεμμύδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβαλες AMSTEL και σου μύριζε η μπίρα;
ΔιαγραφήΕγώ πάντα αυτήν χρησιμοποιώ σε ότι χρειάζεται
μπίρα και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Μήπως το δοκίμασες πολύ ζεστό;
Συνήθως όλα τα παρασκευάσματα όταν είναι πολύ ζεστά έχουν τη μυρωδιά από κάποιο από τα υλικά τους(π.χ.αβγό).
Τέλος πάντων..
Ελπίζω να το ξαναδοκιμάσεις κάποια στιγμή και
να σου γίνει όπως το θέλεις.
Καλή συνέχεια από μένα..
Φιλικά,
Αλεξάνδρα
Γεια σας..Οι συνταγές σας είναι πολύ καλές...Συγχαρητήρια...
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ήθελα όμως να ρωτήσω το πακέτο αλεύρι που λέτε είναι για 1κ. αλεύρι ή για 500γρ.???...Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας...
Καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα περισσότερα πακέτα φαρίνας είναι των 500 γρ.
και σε αυτά αναφέρωμαι,
γι'αυτό και δεν γράφω τα γρ. .
Θα το προσθέσω όμως αμέσως για να μην υπάρξει
και στο μέλλον η ίδια απορία.
Είναι ένα πολύ ωραίο ψωμάκι,κι αν το δοκιμάσεις,ελπίζω να σου αρέσει.
Καλή συνέχεια.
Φιλάκια πολλά,
Αλεξάνδρα
Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την άμεση απάντηση!!!!!....Να είστε καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ σ'ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να διορθώσω κάτι που ίσως ήταν απορία για πολλούς ακόμη.
ΔιαγραφήΠεριμένω τα νέα σου αν δοκιμάσεις τη συνταγή..
Αλεξάνδρα
Αλεξάνδρα καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΈκανα το μπιρόψωμό σου και ομολογώ ότι είναι πολύ καλό.
Παρόλο που δεν χρησιμοποίησα μπίρα Amstel που προτείνεις αλλά μία που είχα στο ντουλάπι μου δεν μύριζε καθόλου και ήταν νοστιμάτατο με ύπεροχη τραγανή κόρα. Γί' άλλη μια φόρα εύγε.
Σε φιλώ καλή σου μέρα!
Σύντομα θα σου στείλω και μ
Πολύ χάρηκα Μαριάνθη μου που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΕίναι φοβερό ψωμάκι και κάνει και πολύ ωραία
βάση για πίτσα ξέρεις ε;
Δοκίμασε το καμιά φορά...αν τύχει...
Πες μου ποια μπίρα έβαλες για να ξέρω,
εγώ τρέμω να πάρω άλλη εκτος από Amstel
όπότε θα μου ήταν πολύ χρήσιμο να ξέρω και
κάποια ακόμη μάρκα που δεν αφήνει μυρωδιά
μετά το ψήσιμο..
Σε φιλώ και σου εύχομαι μια όμορφη μέρα!!!
Αλέκα
Αλεξάνδρα μου χρησιμοποίησα heineken. Έγινε πολύ νόστιμο. Θα το δοκιμάσω και σαν βάση για πίτσα όπως προτείνεις και θα επανέλθω με εντυπώσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕάν δεν έχεις αλεύρι που φουσκώνει τι βάζεις;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάζεις αλεύρι για όλες τις χρήσεις με baking powder.
ΔιαγραφήΣε κάθε 1 κούπα απλό αλεύρι προσθέτουμε 1κ.γ. baking!
Κανόνισε λοιπόν ανάλογα με το αλεύρι της συνταγής που δίνεται εδώ.
Καλή επιτυχία από μένα,
Α.
Ευχαριστω για την άμεση απάντηση!! Έχω ένα μικρουλι που κάθε βράδυ θέλει ζυμαρακι και έχω θέμα! Το χω λύσει με το blog σου αλλα δεν έχω πάντα τα υλικά και μένω μακριά απο κάποιο σούπερ μάρκετ. Έτσι πρέπει να κάνω με αυτα που έχω!! Αύριο γιορτάζει και έχει γενεθλεια ο αντρας μου. Ψάχνω ορεκτικα σου! Τα κυρίως τα χω!! Και πάλι ευχαριστω! Ελενη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά Ελένη μου.
ΔιαγραφήΝα χαίρεσαι τον άντρα σου και το μικρούλι μάγειρα που έχεις για παρέα!!!
Καλή επιτυχία στις ετοιμασίες σου!
Αλεξάνδρα
Έκανα τη συνταγή χθες και έμεινα με το στόμα...... γεμάτο.... Πρόσθεσα ελιές και ηλιόσπορους! Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα απλά τέλειο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα ξεμείνει Κυριακή μεσημέρι χωρίς ψωμί. Με έσωσες!!!! Να' σαι καλά!!!!!!
Ελένη!
Αγαπητή Αλεξάνδρα, είμαι φανατική σου ακόλουθος, ότι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα μ'έχει αποζημιώσει με το παραπάνω. Συγχαρητήρια έχω μόνο να σου δώσω. Έκανα μπουκίτσες το ψωμάκι σου, άλλα με μαιντανό και σκόρδο, άλλα με φέτα, άλλα με ρίγανη, πεντανόστιμα. Εκεί που τρελλαίνονται όλοι είναι στα γλυκά σου. Και να σκεφτείς ότι εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών που δεν τα δοκιμάζουν λόγω προβλήματος υγείας.
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ψωμάκι γίνεται εξίσου ωραίο και με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής. δοκιμάστε το, θα με θυμηθείτε!!
ΑπάντησηΔιαγραφή