Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ομελέτα με κολοκυθάκια

Καν’ομελέτα κι έρχεται……
DSC_0122

Υλικά
4 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε λεπτές φέτες
3-4 αβγά
αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια μας και τα τηγανίζουμε
σε μπόλικο ελαιόλαδο να ροδίσουν.

 DSC_0097

Τα βάζουμε σε άλλο τηγάνι και τα αλατίζουμε.

DSC_0099

Χτυπάμε τα αβγά με λίγο αλατάκι.

DSC_0100

Βάζουμε το τηγάνι με τα κολοκυθάκια στη φωτιά και
όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε μέσα τα χτυπημένα αβγά.

DSC_0101

Αφήνουμε την ομελέτα μας να ψηθεί καλά από τη μία μεριά.

DSC_0103

Όταν είναι έτοιμη,με τη βοήθεια ενός πιάτου τη σκεπάζουμε
και τη γυρίζουμε από την άλλη μεριά,στραγγίζοντας όλα τα υγρά
του τηγανιού μέσα σε άλλο πιάτο,που έχουμε τοποθετήσει από
κάτω γι’αυτή τη δουλειά.

DSC_0104

Αφήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά να ψηθεί καλά και προσθέτουμε
στο τηγάνι και τα υγρά που στραγγίσαμε.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστή και φρεσκοψημένη.

DSC_0120

ΣΗΜ:Στο τηγάνι που μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια δεν προσθέτουμε
επιπλέον λάδι από αυτό που “κρατάνε” ήδη  από το τηγάνισμα.
Αν δείτε όμως ότι για κάποιο λόγο αυτό δεν είναι αρκετό,προσθέστε
λίγο επιπλέον.



DSC_0124

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...