Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες στην κατσαρόλα

Λατρεμένο φαγητό και τόσο μα
τόσο απλό στην ετοιμασία του!


SV102028

Υλικά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχάρι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 μεγάλες πατάτες
χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
αλάτι,πιπέρι
νερό

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας μας και το κόβουμε σε
κομματάκια μπουκιάς.
Το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας,για να φύγουν όλα
τα νερά του.

SV102013

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι μας.

SV102014

Ρίχνουμε μέσα το κρέας και σοτάρουμε καλά.

SV102016

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε λίγο ακόμη.

SV102018

Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες,το χυμό από
τα λεμόνια,αλάτι,πιπέρι και μπόλικο νερό,
τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό.

SV102020

SV102023

Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα και
30 λεπτά περίπου,μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας
και να μείνει το φαγητό μας με λίγη σαλτσούλα.

SV102025

Όσο ψήνεται το φαγητό δεν ανακατεύουμε την κατσαρόλα,
απλά κουνάμε κρατώντας την από τα χερούλια όταν χρειάζεται,
για να μη χαλάσει η εμφάνιση του φαγητού μας.

SV102034

7 σχόλια:

  1. ego simera to dokimasa to exo idi mesa stin katsarola perimeno na perasei i miamisi ora kai na to fame oikogeneiakos...euxaristo polu 8a ksanabo na sas po t apotelesmata dimitris apo trikala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιαμ απο τα αγαπημενα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πατατες θα βρασουν καλα??Θελει αν απορροφηθει τ νερο να προσθεσουμε κ αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πατατες θα βρασουν καλα??Θελει αν απορροφηθει τ νερο να προσθεσουμε κ αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω ριχνω και λιγο σελινο και η γευση απογειωνεται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φανταστικό φαγητό. Φτιάξτε το οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτη τη συνταγή τη συγκεκριμενει την εχει φτιάξει κανεις να μου πει ειναι καλη να το δοκιμασω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...