Print Friendly and PDF

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Μπατόν σαλέ

Απολαύστε τα με το ποτό σας και όχι μόνο……

SV105727


Υλικά

250 γρ. βούτυρο
14 γρ.ή 1 γεμάτη κουταλιά σούπας baking powder
2 αβγά
36 γρ. ή 2 1/2 κουταλιές της σούπας γάλα
430-450 γρ. αλεύρι
10 γρ.αλάτι

για το άλειμμα
ένα κρόκο αβγού
παρμεζάνα τριμμένη


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

SV105706

Ζυμώνουμε το ζυμάρι μας πάρα πολύ καλά!

SV105711

Πλάθουμε μακριά μπαστουνάκια και τα κόβουμε σε ίσες
αποστάσεις.Όταν τελειώσουμε με το ζυμάρι μας,τα βάζουμε
σε ταψί σε κάποια απόσταση το ένα απο το άλλο,γιατί θα
φουσκώσουν στο ψήσιμο.

SV105715

Αλείφουμε με κροκάδι αβγού και πασπαλίζουμε
με παρμεζάνα.

SV105721

Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω-κάτω,μέχρι να ροδίσουν,περίπου μισή ώρα.

SV105725

H συνταγή είναι επαγγελματική.

SV105746

4 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά σε υφή και γεύση! Εμένα που δεν μου αρέσουν τα πολύ αλμυρά,έβαλα 5 γρ. αλάτι και θεωρώ ότι ήταν μια χαρά.

    Άννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητη Αλεξανδρα,μολις ξεφουρνισα και δοκιμασα ενα μπατον σαλε......
    δεν εχω λογια να περιγραψω την τραγανη υφη της ζυμης και το πως λιωνουν στο στομα..τα συγχαρητηρια μου.ηταν η πρωτη φορα που δοκιμασα να τα φτιαξω και ενθουσιαστηκα.σ'ευχαριστουμε για την αναρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερά και πολύ τραγανά.Συγχαρητήρια για όλες τις συνταγές σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...