Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Γεμιστά διάφορα στην κατσαρόλα

Άσπρο…πιάτο!!!DSC_0064

Υλικά
για 12-15  γεμιστά
ντομάτες
μελιτζάνες με τη φλούδα και κομμένες στη μέση οριζόντια
κολοκυθάκια κομμένα στη μέση οριζόντια
πιπεριές (όχι περισσότερες από 3,γιατί δίνουν έντονο άρωμα στο φαγητό)

για τη γέμιση
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ρύζι καρολίνα μία κούπα μείον ένα δάχτυλο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
μπόλικο μαϊντανό
αλάτι,πιπέρι
1/2 φλιτζ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 μικρή ντομάτα περασμένη στο multi (χρησιμοποιούμε την αντίστοιχη ποσότητα από το εσωτερικό που θα αδειάσουμε από τις ντομάτες )
αλάτι,πιπέρι

για την κατσαρόλα
3 κούπες νερό
1 κ.σ. φυτίνη
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μικρή ντομάτα περασμένη στο multi όπως στη γέμιση
το εσωτερικό από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια περασμένα στο multi

για το αβγολέμονο
1 αβγό
1 λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε,κόβουμε και ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.

DSC_0082

Μετράμε το ρύζι,το πλένουμε και το βάζουμε σε μπολ
μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

DSC_0083

DSC_0084

Σε φαρδιά κατσαρόλα 28 εκ. γεμίζουμε,αφού πρώτα τα αλατίσουμε
εσωτερικά και βάζουμε τα λαχανικά μας.
Επειδή δε θα χωρέσουν όλα σε μία στρώση,βάζουμε από πάνω
τα λαχανικά που ψήνονται πιο εύκολα όπως τα κολοκυθάκια.

DSC_0085

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και όταν μαλακώσουν κάπως τα
λαχανικά μπορούμε με προσοχή να τα βάλουμε με τη βοήθεια ενός
κουταλιού σε μία στρώση χωρίς όμως αυτό να είναι και απαραίτητο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά για το ζουμί
και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
και να ψηθεί ο κιμάς
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό το αβγοκόβουμε .

  DSC_0087 

Αφήνουμε λίγο να σταθεί και να “ηρεμήσει”.Σερβίρουμε.
Πολύ νόστιμο ζεστό αλλά ακόμη πιο νόστιμο κρύο,αυτό το φαγάκι
θα σας ξετρελάνει!

DSC_0066

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...