Δώστε άλλο “τόνο” στη μακαρονάδα σας!!
!
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
3-4 κ.σ βούτυρο καλής ποιότητας ή ελαιόλαδο καλής ποιότητας
για τη σάλτσα
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 μέτριες ώριμες ντομάτες περασμένες από το multi ή ένα κουτί κον κασέ
(στη 2η περίπτωση θα χρειαστεί να προσθέσουμε στη σάλτσα
και λίγο νερό από αυτό που βράσανε τα μακαρόνια)
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
2-3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το γούστο μας)
1 φύλλο δάφνης σπασμένο στη μέση
1 κουτί τόνο των 160 γρ. σε νερό καλά στραγγισμένο
αλάτι,πιπέρι
για το πασπάλισμα
παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα σουρώνουμε.
Αν βάλουμε στη σάλτσα κον κασέ,κρατάμε περίπου
3/4 κούπας από το νερό που έβρασαν για να το βάλουμε
στη σάλτσα που την ετοιμάζουμε ταυτόχρονα.
Βάζουμε τα μακαρόνια ξανά στην κατσαρόλα.
Σε μικρό σκεύος “καίμε” 3-4 κ.σ. βούτυρο ή αν θέλουμε ελαιόλαδο
και τα περιχύνουμε.
για τη σάλτσα:Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και
σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τη ντομάτα,τον πελτέ,(το νερό αν χρησιμοποιήσουμε
κον κασέ),το σκόρδο,αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να μισοβράσει σε μέτρια φωτιά σκεπασμένη.
Στραγγίζουμε τον τόνο,στο μεταξύ και τον προσθέτουμε και
αυτόν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Βάζουμε και το φύλλο της δάφνης.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει
μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
Σερβίρουμε ζεστά τα μακαρόνια με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με
μπόλικο τυράκι της επιλογής μας.
!
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
3-4 κ.σ βούτυρο καλής ποιότητας ή ελαιόλαδο καλής ποιότητας
για τη σάλτσα
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 μέτριες ώριμες ντομάτες περασμένες από το multi ή ένα κουτί κον κασέ
(στη 2η περίπτωση θα χρειαστεί να προσθέσουμε στη σάλτσα
και λίγο νερό από αυτό που βράσανε τα μακαρόνια)
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
2-3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το γούστο μας)
1 φύλλο δάφνης σπασμένο στη μέση
1 κουτί τόνο των 160 γρ. σε νερό καλά στραγγισμένο
αλάτι,πιπέρι
για το πασπάλισμα
παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα σουρώνουμε.
Αν βάλουμε στη σάλτσα κον κασέ,κρατάμε περίπου
3/4 κούπας από το νερό που έβρασαν για να το βάλουμε
στη σάλτσα που την ετοιμάζουμε ταυτόχρονα.
Βάζουμε τα μακαρόνια ξανά στην κατσαρόλα.
Σε μικρό σκεύος “καίμε” 3-4 κ.σ. βούτυρο ή αν θέλουμε ελαιόλαδο
και τα περιχύνουμε.
για τη σάλτσα:Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και
σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τη ντομάτα,τον πελτέ,(το νερό αν χρησιμοποιήσουμε
κον κασέ),το σκόρδο,αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να μισοβράσει σε μέτρια φωτιά σκεπασμένη.
Στραγγίζουμε τον τόνο,στο μεταξύ και τον προσθέτουμε και
αυτόν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Βάζουμε και το φύλλο της δάφνης.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει
μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
Σερβίρουμε ζεστά τα μακαρόνια με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με
μπόλικο τυράκι της επιλογής μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου