Μια σάλτσα πολλές
χρήσεις!
Υλικά
για 1 κούπα μπεσαμέλ σφιχτή
1 κούπα ζεστό γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
1/4 κούπας τριμμένα τυριά
αλάτι,πιπέρι
ελάχιστο μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
1 αυγό(προαιρετικά)
για αραιή μπεσαμέλ μειώνουμε την ποσότητα του αλευριού σε 1 κουταλιά της σούπας και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Στη συνέχεια ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ρίχνουμε λίγο λίγο
το ζεστό γάλα.
Μόλις δέσει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά
και προσθέτουμε το αλάτι το τυρί και το μοσχοκάρυδο αν θέλουμε.
Οι περισσότεροι στην μπεσαμέλ προσθέτουν και ένα αυγό ανακατεύοντας ζωηρά για να μην ψηθεί,εγώ στην δική μου μπεσαμέλ προτιμάω μόνο τυρί και δεν βάζω αυγό.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα των τυριών με φέτα ή με οποιοδήποτε λευκό τυρί μας βρίσκεται στο ψυγείο.Ιδιαίτερα στο παστίτσιο δίνει μια ξεχωριστή,ελληνική γεύση.Δοκιμάστε το!
Τα υλικά είναι για μία κούπα μπεσαμέλ και αλλάζουν ανάλογα το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.
Υλικά
για 1 κούπα μπεσαμέλ σφιχτή
1 κούπα ζεστό γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
1/4 κούπας τριμμένα τυριά
αλάτι,πιπέρι
ελάχιστο μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
1 αυγό(προαιρετικά)
για αραιή μπεσαμέλ μειώνουμε την ποσότητα του αλευριού σε 1 κουταλιά της σούπας και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Στη συνέχεια ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ρίχνουμε λίγο λίγο
το ζεστό γάλα.
Μόλις δέσει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά
και προσθέτουμε το αλάτι το τυρί και το μοσχοκάρυδο αν θέλουμε.
Οι περισσότεροι στην μπεσαμέλ προσθέτουν και ένα αυγό ανακατεύοντας ζωηρά για να μην ψηθεί,εγώ στην δική μου μπεσαμέλ προτιμάω μόνο τυρί και δεν βάζω αυγό.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα των τυριών με φέτα ή με οποιοδήποτε λευκό τυρί μας βρίσκεται στο ψυγείο.Ιδιαίτερα στο παστίτσιο δίνει μια ξεχωριστή,ελληνική γεύση.Δοκιμάστε το!
Τα υλικά είναι για μία κούπα μπεσαμέλ και αλλάζουν ανάλογα το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.
Είναι πραγματικά τέλειααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ήθελα να ρωτήσω η διαφορά ποια είναι στη μπεσαμέλ σε σχέση με το να βάλουμε ολόκληρο το αυγό σε σχέση με τον κρόκο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ:)