Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μπεσαμέλ η κλασική

Μια σάλτσα πολλές χρήσεις!
Υλικά
για 1 κούπα μπεσαμέλ σφιχτή
1 κούπα ζεστό γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
1/4 κούπας τριμμένα τυριά
αλάτι,πιπέρι
ελάχιστο μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
1 αυγό(προαιρετικά)

για αραιή μπεσαμέλ μειώνουμε την ποσότητα του αλευριού σε 1 κουταλιά της σούπας και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει.

SV107162

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

SV107164

SV107167

Στη συνέχεια ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ρίχνουμε λίγο λίγο
 το ζεστό γάλα.

SV107169

Μόλις δέσει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά

SV107172

και προσθέτουμε το αλάτι το τυρί και το μοσχοκάρυδο αν θέλουμε.

SV107173

Οι περισσότεροι στην μπεσαμέλ προσθέτουν και ένα αυγό ανακατεύοντας ζωηρά για να μην ψηθεί,εγώ στην δική μου μπεσαμέλ προτιμάω μόνο τυρί και δεν βάζω αυγό.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα των τυριών με φέτα ή με οποιοδήποτε λευκό τυρί μας βρίσκεται στο ψυγείο.Ιδιαίτερα στο παστίτσιο δίνει μια ξεχωριστή,ελληνική γεύση.Δοκιμάστε το!
Τα υλικά είναι για μία κούπα μπεσαμέλ και αλλάζουν ανάλογα το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.

2 σχόλια:

  1. θα ήθελα να ρωτήσω η διαφορά ποια είναι στη μπεσαμέλ σε σχέση με το να βάλουμε ολόκληρο το αυγό σε σχέση με τον κρόκο;
    Ευχαριστώ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...