Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

OSCAR μια συνταγή…και ένα κέρασμα!!!

Κόκκινο χαλί σ' ένα γλυκό που αξίζει για OSCAR!!!

DSCN1258

Υλικά
2 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ
500 ml ΚRΕ ΤΟRRΕ
2 βανίλιες
1 σφινάκι σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας

για το γαρνίρισμα
σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας,τρούφα,φλούδες σοκολάτας κ.ά.

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας,εκτός από τα μπισκότα,σε μπολ
και τα χτυπάμε,μέχρι να πάρουμε μια αφράτη κρέμα.

DSCN1235

DSCN1238

Προσθέτουμε στο μπολ και τα μπισκότα σπασμένα σε
κομμάτια και ανακατεύουμε να ενωθούν.

DSCN1239

Αδειάζουμε σε σκεύος που να μας δίνει κομμάτια πάχους
τουλάχιστον 2 δαχτύλων

DSCN1240

Δεν ισιώνουμε την επιφάνεια του γλυκού,την αφήνουμε
ανάγλυφη,για να μπορεί να σταθεί καλύτερα το σιροπάκι
που θα προσθέσουμε από πάνω.

DSCN1241

Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε,το περιχύνουμε με σιρόπι της επιλογής μας
(εγώ το προτιμάω με σιρόπι καραμέλας),τρούφα,φλούδες σοκολάτας ή
ό,τι άλλο σας αρέσει!!!

DSCN1250

ΣΗΜ:Αν αντί για σιρόπι προσθέσουμε στο μείγμα 2 κ.σ. καφέ στιγμής,
θα πάρουμε ένα υπέροχο γλυκό με γεύση μόκας και άρωμα καφέ!!!


DSCN1265
 

19 σχόλια:

  1. Xρόνια Πολλά Αλεξάνδρα!
    Τις καλύτερες ευχές σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Happy birthday Alexandra !! All the best!!!!!!!!!! Kαι μια ερώτηση , τι ειναι το KRE TORRE ? Kαι εάν δεν βρω με τι το αντικαθιστώ ? ευχαριστω πολυ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να'σται καλά βρε κορίτσια για τις ευχές σας,
    αλλά δεν έχω γενέθλια σήμερα.
    Η συνταγή είναι πριν από 2 χρόνια!!
    Δεν πειράζει όμως,τις κρατώ γιατί σε
    ενάμιση μήνα θα μου χρειαστούν(31 Αυγούστου).

    Καναδέζα μου KRE TORRE είναι φυτική σαντιγί και υπάρχει στα ψυγεία των Σ/Μ εκεί που είναι όλες οι κρέμες γάλακτος!
    Αν δεν βρεις βάλε όποια ζωική σαντιγί χρησιμοποιείς συνήθως!
    Το ίδιο είναι!!!

    Πολλά φιλάκια από μένα κορίτσια καλό Σ/Κ.
    Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο γλυκάκι!! Το 'φτιαξα χθες το βράδυ και το απολαύσαμε με τον απογευματινό μας καφέ σήμερα!! Πανεύκολο και όπως πάντα γευστικά υπέροχο όπως και όλες οι συνταγές της Αλεξάνδρας!!


    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εδω ερχομαι με μια απορρια: Αν δεν φαγωθει ολο το γλυκο με τη μια,το υπολοιπο το βαζουμε παλι στην καταψυξη η στο ψυγειο;
    Ευχαριστω,ανυπομονω να το φτιαξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,Αννα Μαρία μου στην κατάψυξη θα το βάλεις πάλι.
      Είναι πολύ,δεν θα καταναλωθεί με τη μία...πιστεύω δηλαδή...Λες;;;;;;;;;;
      Πλάκα θα 'χει...
      Φιλάκια πολλά
      Αλεξ.

      Διαγραφή
  6. Σαν να μου προσφερθηκε το OSCAR εμενα,σαν σταρ του
    Hollywood ενιωσα τρωγοντας το!!! PERFECT!!!!
    φιλουδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλεξάνδρα μου, έχω κάνει αυτο το καταπληκτικο γλυκό πάνω απο 10 φορές και όσοι το έχουν φάει έχουν ξετρελαθεί!!!!!! Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί. Μπράβο σου

    Χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσα μου πολύ χαίρομαι με όσα μου γράφεις!!
      Να'σαι πάντα καλά να δημιουργείς!!!

      Φιλάκια πολλά από μένα
      Α.

      Διαγραφή
  8. Χρόνια Πολλά .Χριστός Ανέστη!! Προσπαθησα να φτιαξω το γλυκο για αυριο που γιορταζει η κορη μου, ομως νομιζω απετυχε η κρεμα δεν εδενε με τιποτα και για να τη σωσω προσθεσα και ενα ERMOL μετα απο αρκετη ωρα χτυπημα και μια κουζινα γεματη πιτσιλιες μεχρι τα πλακακια ψιλοεδεσε .Το εβαλα στην καταψυξη και ο Θεος βοηθος!! Τι να εκανα λαθος ;οσες συνταγες σου εχω δοκιμασει βγαινουν τελειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός Ανέστη,Χρόνια πολλά κι από μένα.

      Η συγκεκριμένη συνταγή ,τι να πω;;;
      Είναι κάτι παραπάνω από εύκολη!

      Ο μόνος λόγος για να μην σου πήζει η κρέμα είναι ότι παραχτυπήθηκε με αποτέλεσμα να κόψει!!!!

      Είναι μια πραγματικά τέλεια συνταγή!!!
      Θα είναι κρίμα να μη σου βγει όπως πραγματικά πρέπει!!!

      Τις καλύτερες ευχές μου για την κορούλα σου,
      Α.

      Διαγραφή
  9. Τελικα το γλυκο εντυπωσιασε ,οι φιλες μας,ζητησαν τη συνταγη ηταν σαν τουρτα παγωτο και ακομη καλυτερο ,φαντασου να μου πετυχαινε κιολας!! Ευχαριστω για τις ευχες σου!Α!! δεν εχει μεινει κομματι για σημερα .Το απογευμα θα το ξαναδοκιμασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΕΤΥΧΕ!!!!!!!!!Εβαλα καιτο εβαπορε στο ψυγειο για κανα δυο ωρες και τωρα μολις το εφτιαξα ,η κρεμα εγινε παρα πολυ αφρατη !!!Μαλλον βρηκα τι εφταιγε. Καλο απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και πάλι.

      ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ μ'αυτά που μου γράφεις!!!!
      Επιτέλους, είδες που σου έλεγα
      πόσο εύκολο και νόστιμο είναι;
      Πόσο εύκολα φτιάχνεται και πόσο ακόμη πιο εύκολα καταναλώνεται!!!


      Να'σαι καλά,καλή συνέχεια.
      Σ'ευχαριστώ που με ενημέρωσες
      για το πως πήγε η σημερινή σου προσπάθεια,
      καλό Σ/Κ,
      Α.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα ,
    Χθές δοκίμασα να φτιάξω αυτό το υπέροχο γλυκό δεν είχα KRE TORRE και χρησιμοποίησα ζωϊκή κρέμα γάλακτος.
    Έβαλα όλα τα υλικά και Χτυπούσα Χτυπούσα το μίγμα αλλά αυτό παρέμενε σαν νερό ούτε υποψία ότι ετοιμαζόνταν να δέσει σε κρέμα.
    Μόνο η κρέμα γάλακτος ήταν παγωμένη απο το ψυγείο.
    Σκέτη αποτυχία τι λάθος έκανα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα,

    χθες έφτιαξα το γλυκό και όλοι είχαν να λένε. Έγινε υπέροχο. Πάντως και εμένα ήταν νερουλό το μείγμα. Δεν ήταν καθόλου σφιχτό παρόλα αυτά έγινε υπέροχο. Επειδή θα το ξανακάνω σίγουρα θα δω πάλι αν θα είναι νερουλό.
    Μπράβο πολύ ωραία συνταγή πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοριτσια βαλτε ολα τα γαλατα στο ψυγειο για κανα 'δυο ωρες και μετα χτυπηστε τα μετο συρμα που κανουμε τη σαντιγυ στο μιξερ , σας το λεω γιατι και εγω την πρωτη φορα δεν το καταφερα .Τωρα δεν λειπει απο την καταψυξη.Εχθες το εκανα με πτι μπερ σοκολατας και εγινε τελειο!!!!!!Δοκιμαστε το.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ηθελα να ρωτησω αν το γλυκο αυτο μπορει να συντηρηθει στο ψυγειο και οχι στην καταψυξη??Γινεται??Και να εβαζες απο πανω μια σαντιγι απο ερμολ γιατι πολυ μονο του μου φαινεται :P Παντως θα το δοκιμασω σιγουρα!!!Φαινεται πολυ καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορεί να σερβιριστει και σαν παγωτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...